Μπαράζ κυρώσεων από το Λονδίνο σε προμηθευτές του Ρωσικού Στρατού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κυρώσεις επέβαλε την Τρίτη 8 Αυγούστου το Λονδίνο σε ιρανική εταιρεία κατασκευής drone και σε μια σειρά ξένων επιχειρήσεων, διότι προμήθευαν τη Ρωσία με όπλα και εξαρτήματα που χρησιμοποίησε στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επιβάλει μια σειρά κυρώσεων για να τιμωρήσουν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, η ιρανική Paravar Pars και επτά από τα στελέχη της, που ήδη υπόκεινται σε κυρώσεις των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο, και δύο εξαγωγείς μικροηλεκτρονικών με έδρα την Τουρκία, η Azu International και η Turkik Union, ήταν μεταξύ εκείνων που στοχοποιήθηκαν από τη Βρετανία.

Οι κυρώσεις απαγορεύουν στις βρετανικές οντότητες να παρέχουν υπηρεσίες σε αυτούς που υφίστανται κυρώσεις και επίσης επιβάλλουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, μπλοκάροντας αυτά που διατηρούνται στη Βρετανία.

Συνολικά, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε 25 νέες κυρώσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις στο Ιράν, την Τουρκία, τη Λευκορωσία, τη Σλοβακία, την Ελβετία και τα Ην. Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τη Ρωσία.

«Οι σημερινές κυρώσεις ορόσημο θα μειώσουν περαιτέρω το οπλοστάσιο της Ρωσίας και θα κλείσουν το δίχτυ στις αλυσίδες εφοδιασμού που θα στηρίξουν την αμυντική βιομηχανία του (προέδρου) Πούτιν που αντιμετωπίζει τώρα προβλήματα», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

Με πληροφορίες από REUTERS

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.