ΠΑΟΚ – Χάιντουκ 3-0: Την “καθάρισε” σε έξι λεπτά με Ζίβκοβιτς και Κοτάρσκι και θα παλέψει για τους ομίλους του Conference League

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια πολύ μεγάλη πρόκριση τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ελλάδα πήρε ο ΠΑΟΚ επί της Χάιντουκ επικρατώντας με 3-0 των Κροατών με τον Ζίβκοβιτς να σκοράρει δύο τέρματα σε έξι λεπτά από το 79′ έως το 85′ και να “καθαρίζει” την υπόθεση πρόκριση. Βέβαια μέχρι εκείνο το σημείο ο “ήρωας” για τον δικέφαλο ήταν ο Κοτάρσκι με πολλές και σωτήριες επεμβάσεις.

Ο ΠΑΟΚ μετά την πρόκριση επί της Μπεϊτάρ πήρε την πρόκριση και επί της Χάιντουκ και βρίσκεται στα playoffs του Conference League όπου θα βρει απέναντι του μια εκ των Χαρτς ή Ρόζενμποργκ με στόχο να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης και να παραμείνει στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα καθώς οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά κακοί στο πρώτο μέρος αν και βρήκαν προβάδισμα στο σκορ και βελτίωσαν την απόδοση τους στο δεύτερο 45λεπτο, όπου ισορρόπησαν το ματς και εν τέλει βρήκαν και δύο γκολ με τον Σέρβο σταρ.

Μπήκε καλύτερα η Χάιντουκ, σκόραρε ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με δύο αλλαγές στο αρχικό του σχήμα σε σχέση με το ματς στην Κροατία. Οι Σβαμπ και Σαμάτα πήραν τις θέσεις των Φελίπε Σοάρες και Μπράντον Τόμας αντίστοιχα.

Η Χάιντουκ ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και απείλησε δις στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους Μλάκαρ και Λιβάγια ενώ στο 9′ ήταν καθοριστικό το τάκλιν του Κουλιεράκη σε σουτ του αρχηγού της Χάιντκου για να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα την πρώτη φορά που πάτησαν στην αντίπαλη περιοχή. Ο Κωνσταντέλιας έκοψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Οφόε με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι.

Ο Σβαμπ στο 12′ ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Λούτσιτς και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και σκορ πρόκρισης.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους Κροάτες να απειλούν ξανά στο 19′ με τον Οφόε αλλά το σουτ του έμπειρου μέσου έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να βρει και δεύτερο γκολ αλλά στάθηκε άτυχος στο 21′ όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Κουλιεράκης έκανε το πλασέ με τη μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι της Χάιντουκ.

Στο 32′ οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Κροβίνοβιτς πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σαχίτι να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοτάρσκι.

Βελτίωθηκε στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε την αναμέτρηση. Η Χάιντουκ απείλησε ξανά πρώτη στο 48′ με τον Κροβίνοβιτς αλλά εν συνεχεία η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε τη μπάλα στα πόδια της και άρχισε να απειλεί και σε open play παιχνίδι.

Στο 52′ ο Σαμάτα άνοιξε στον Ζίβκοβιτς ο οποίος βγήκε στα δεξιά, έκανε τη σέντρα προς τον ανενόχλητο Κωνσταντέλια, με τον νεαρό Έλληνα να στοπάρει τη μπάλα και να κάνει απευθείας το σουτ αλλά ο Λούτσιτς με το ένα χέρι απομάκρυνε.

Η Χάιντουκ θα μπορούσε να ισοφαρίσει το σκορ στο 67′ αλλά ο Μπενραού είδε τον Κοτάρσκι να του λέει όχι και μάλιστα εντυπωσιακά καθώς έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Δύο γκολ σε έξι λεπτά ο Ζίβκοβιτς
Ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές στην αναμέτρηση με τον Μπράντον Τόμας να μπαίνει στο ματς αντί του Σαμάτα στο 78′ και ένα λεπτό αργότερα ο Ισπανός είδε την κίνηση του Ζίβκοβιτς, του πέρασε την κάθετη πάσα, με τον Σέρβο με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής να τινάζει τα δίχτυα του Λούτσιτς. Ο διεθνής εξτρέμ έκανε το 2-0 και εκεί “κλείδωσε” η πρόκριση του ΠΑΟΚ.

Ο Σέρβος όμως πέτυχε ένα ακόμη τέρμα, έξι λεπτά αργότερα, όταν ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε, η μπάλα βρήκε στα σώματα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Χάιντουκ για το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Αυτό γιατί όποιες προσπάθειες και αν έκαναν μετά οι Κροάτες με αποκορύφωμα ένα σουτ του Λιβάγια στις καθυστερήσεις σταμάτησαν πάνω στον Κοτάρσκι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκη, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (62′ Φελίπε Σοάρες, 73′ λ.τρ. Οζντόεφ), Νάρεϊ (62′ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Σαμάτα (78′ Μπράντον Τόμας).

ΧΑΙΝΤΟΥΚ: Λούτσιτς, Μουφί, Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ, Σίγκουρ, Κροβίνοβιτς (58′ Μπενραού), Σαχιτί (58′ Ντόλτσεκ), Οτζίτζα Οφόε, Μλάκαρ, Λιβάγια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.