Αγώνες 3Χ3 και 1Χ1 στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων στη Πάτρα όπου θα διαμορφωθούν κατάλληλα γήπεδα, θα διεξαχθούν τη Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 αγώνες 3Χ3 και 1Χ1 Δυτικής Ελλάδας που διοργανώνει η G.N.C. με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο αθλητισμός μέσω μπάσκετ 3Χ3 ως ομαδικό άθλημα και 1Χ1 ως πρωτοποριακή δράση στον αθλητισμό έχει πολλαπλά και πολυδιάστατα θετικά στοιχεία τόσο για την σωματική διάπλαση των παιδιών, όσο για την πνευματική ανάπτυξη, αλλά και την διαμόρφωση ήθους και χαρακτήρα. Αυξάνει τη φυσική κατάσταση και ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση των παιδιών.

Τα παιδιά αποκτούν αγωνιστικότητα, αυτοκυριαρχία, καλλιεργείται το θάρρος, η θέληση, η αποφασιστικότητα, η τόλμη για την αντιμετώπιση του αθλητικού αγώνα και, κατ’ επέκταση, της ζωής.Ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντική η εκμάθηση του μπάσκετ 3Χ3 καθώς πρόκειται για ολυμπιακό άθλημα πλέον ενώ το μπάσκετ 1Χ1 αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για εκδήλωση με ένα ολυμπιακό πλέον άθλημα οποίο θα έχει εκρηκτική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον. Η συμμετοχή των αθλούμενων είναι δωρεάν, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανδρών και γυναικών και το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει χωρίς αποκλεισμούς.

Οι δράσεις και το τουρνουά θα είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους αθλητές και τους θεατές των αγώνων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.