2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Οργανωτική Επιτροπή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» αποφάσισε να τιμά κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του αγώνα, έναν από τους παλιούς Πατρινούς πρωταθλητές στίβου, που συνέβαλαν στην ανάπτυξη του αθλήματος στην πόλη μας και στην Ελλάδα. 

Η αρχή θα γίνει με τον μεγάλο δρομέα της Ολυμπιάδας Χάρη Λίτσα που θα τιμηθεί από τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τον 2ο  Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Αυγούστου 11.00 π.μ. στο Δημαρχείο.

 

Ο Χαρίλαος Λίτσας γεννήθηκε το 1950 στην Πάτρα και λίγο μετά την ίδρυση της Ολυμπιάδας (1961) εντάσσεται στο σύλλογο, μέλος της δεύτερης χρονικά φουρνιάς αθλητών του συλλόγου και μάλιστα ο πιο μικρός, που ξεχώρισε πολύ νωρίς με το ταλέντο του. Σύντομα έγινε ένας από τους μεγαλύτερους δρομείς όλων των εποχών κατακτώντας σωρεία μεταλλίων.

Ο Χάρης Λίτσας ήταν επί της ουσίας το πρώτο μεγάλο ταλέντο που ανέδειξε στο στίβο η Ολυμπιάδα.

Πολλά ρεκόρ και πολλά μετάλλια για έναν καταπληκτικό δρομέα που διακρίθηκε και στο εξωτερικό.

Κατέχει ακόμα το ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών στα 1.500μ. με 3.41.8 που πέτυχε το 1973, αλλά και σε μη ολυμπιακά αγωνίσματα, δηλαδή στα 1.500 στιπλ με 4.17.8 το 1969 και στα 2.000μ. με 5.09.08 το 1973. Και οι δύο επιδόσεις είναι ακόμα «πανελλήνια ρεκόρ», ενώ είχε και πέντε ακόμα πανελλήνια ρεκόρ στην κατοχή του, που κάποια στιγμή καταρρίφθηκαν.

Με την Εθνική ανδρών συμμετείχε στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1971 στη Σμύρνη της Τουρκίας αγωνιζόμενος στα 1.500μ. και στα 3.000μ. στιπλ.

Από το 1966 έως και το 1972 κατέκτησε 13 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, 5 χρυσά, 7 ασημένια και ένα χάλκινο, στις κατηγορίες παίδων, εφήβων, νέων και ανδρών, όντας ένας από τους πολυμεταλλιούχος της Αχαΐας στα πανελλήνια πρωταθλήματα!

Αθλητής που τον χαρακτήριζε η υψηλή τεχνική του και το απαράμιλλο θράσος του στον αγώνα!

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.