Super League 2: Έφοδος της Interpol για παράνομο στοιχηματισμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Interpol  πραγματοποίησε έφοδο σε παράγοντες της Superleague 2 στο πλαίσιο επιχείρησης για την πάταξη κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (Interpol). Σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, η Interpol έκανε ταυτόχρονη έφοδο σε παράγοντες της Superleague 2 στο πλαίσιο επιχείρησης για την πάταξη του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού σύμφωνα με ρεπορτάζ  της εφημερίδας Live Sport.

Πρόκειται για μία επιχείρηση που ετοιμαζόταν επί μήνες, ώστε να χτυπηθεί το παράνομο στοίχημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μεταξύ των εμπλεκομένων χωρών ήταν και η Ελλάδα, ενώ η αρχή είχε γίνει στην Αυστρία. Στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής πραγματοποιήθηκε συνάντηση εισαγγελέων πέντε χωρών (Ελλάδα, Σουηδία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία).

Η έφοδος της Interpol έγινε όχι μόνο σε παράγοντες της κατηγορίας, αλλά και «χρηματοδότες» με βάση στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές. Έγιναν έλεγχοι επίσης σε γραφεία ή και σε σπίτια κατά περιπτώσεις. Κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και λάπτοπ, ενώ ακολούθησαν και οι σχετικές ανακρίσεις.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κάποιες πηγές, ορισμένοι απ’ όσους έχουν προσαχθεί δεν ήταν θεσμικοί παράγοντες, δηλαδή δεν βρίσκονταν στο Δ.Σ. ΠΑΕ της SL 2, ενώ άλλοι χρηματοδοτούσαν δίχως να έχουν μετοχές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.