Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίων Πατρών και Λευκωσίας και Δήμου Αιγιαλείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αιγιαλείας αναφέρεται:

Οι πρώτες βάσεις για ένα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Δήμου Αιγιαλείας, με σκοπό τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων στο πεδίο της εκπαίδευσης και πολιτισμού, τέθηκαν κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστου Μπούρα, το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο Δημάρχου. Ουσιαστικά πρόκειται για την από κοινού απόφαση μιας αποτελεσματικής και ωφέλιμης συνεργασίας μεταξύ των τριών φορέων, με κύριους άξονες την υλοποίηση ποικίλων δραστηριοτήτων και προγραμμάτων επιστημονικής εκπαίδευσης και η αρχή γίνεται με τη λειτουργία ενός εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος “Food and Hotel Management” με έδρα το Αίγιο.

«Θέτουμε σήμερα επί τάπητος μια πρόταση που εκπορεύεται από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας, ως πρώτο από τα βήματά μας και που αφορά στη δημιουργία ενός εξ αποστάσεως μεταπτυχιακού προγράμματος σε θέματα Food and Hotel Management με πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή της Αιγιάλειας και σε συνεργασία με τους ανάλογους τοπικούς φορείς. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρξουν κι άλλα ανάλογα βήματα μέσα από αυτή τη συνεργασία» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Πρύτανης κ. Χρήστος Μπούρας, ενώ από την  πλευρά του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος σημείωσε: «Χαιρόμαστε πολύ για αυτή την πρόταση, για την οποία έχει γίνει και η ανάλογη προεργασία σε πολύ καλό και γόνιμο κλίμα. Έχω την πεποίθηση για τα καλύτερα αποτελέσματα μιας και από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και από τη δημοτική αρχή υπάρχει η καλύτερη διάθεση. Η σημερινή συζήτηση γίνεται σε βάση μνημονίου συνεργασίας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα παρουσιαστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας».

Ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, το αντικείμενο της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Πανεπιστημίων περιλαμβάνει:

∙    τον σχεδιασμό και τη δημιουργία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών που θα προσφέρονται από κοινού (joint degrees), από τα Πανεπιστήμια

∙         την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων (π.χ. συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις κτλ.),

∙         την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και καινοτόμων πρωτοβουλιών,

∙   την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας μέσω π.χ. της ανταλλαγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, δεδομένων κτλ.,

∙         την αξιοποίηση του θεσμού του (επισκέπτη) καθηγητή για τη διδασκαλία μαθημάτων, διεξαγωγή διαλέξεων κτλ.,

∙         τη συνεργασία των ερευνητικών ομάδων και εργαστηρίων των μερών,

∙   τη συνεργασία με στόχο τη θεωρητική και πρακτική άσκηση των φοιτητών και την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων,

∙         τη μεταφορά  της τεχνογνωσίας,

∙         την ανταλλαγή προσωπικού,

∙         την από κοινού υποβολή προτάσεων για την ανάληψη και υλοποίηση ερευνών, μελετών και προγραμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μνημόνιο δεν εμπεριέχει ρήτρες αποκλειστικής συνεργασίας, δικαιώματα πρώτης προτίμησης, ούτε οικονομικής φύσεως δεσμεύσεις για τους συμβαλλόμενους φορείς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.