Μπαρτσελόνα – Σοσιεδάδ 2-0: Γιαμάλ και Ραφίνια την επανέφεραν στη δεύτερη θέση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες και τη δεύτερη θέση στη La Liga, καθώς ξεπέρασε το εμπόδιο της Σοσιεδάδ στο Μοντζουίκ με 2-0. Ο Γιαμάλ έβαλε τις βάσεις για το τρίποντο στο 40ο λεπτό και ο Ραφίνια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το σφράγισε στο 90+4′.

Η ομάδα του Τσάβι Ερνάντεθ προσπέρασε τη Ζιρόνα έχοντας 76 βαθμούς ενώ η Σοσιεδάδ έμεινε στην πέμπτη θέση με 54 και παρέμεινε σε τροχιά προκριματικών Conference League.

Το ματς
Το παιχνίδι ήταν ανοικτό, καθώς η Σοσιεδάδ δεν κατέβηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς αλλά για τη νίκη, ώστε να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μάλιστα μόλις στο πέμπτο λεπτό ο Μπέκερ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.

Οι μπλαουγκράνα ανέβασαν στροφές και προειδοποίησαν στο 38ο λεπτό με τον Ραφίνια, ο οποίος με ένα ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Γκιντογκάν δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 40ο λεπτό ήρθε όμως το γκολ μετά από μια ωραία επίθεση και τελείωμα του Γιαμάλ μέσα από την περιοχή.

Στο δεύτερο μέρος η Μπαρτσελόνα εκείνη που απείλησε περισσότερο και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Η Σοσιεδάδ είχε την ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Μέντες στο 67′, αλλά πέρασε λίγο άουτ. Δέκα λεπτά μετά ο Ρεμίρο με σπουδαία επέμβαση κράτησε όρθιους τους Βάσκους και αποσόβησε το εξαιρετικό σουτ του Τόρες.

Στις καθυστερήσεις οι μπλαουγκράνα κέρδισαν πέναλτι μέσω VAR για χέρι του Οντριοθόλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ραφίνια που σκόραρε και σφράγισε τον θρίαμβο των Καταλανών.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Μαρτίνεθ, Κουμπαρσί, Κουντέ, Κρίστενσεν (70′ Ρομπέρτο), Γκιντογκάν (90+5′ Ρομέου), Πέδρι (70′ Λόπεθ), Ραφίνια, Γιαμάλ, Λεβαντόβσκι (76′ Λεβαντόβσκι).

Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Τραορέ (79′ Οντριοθόλα), Αρίτζ, Λε Νορμάντ, Πατσέκο (70′ Τίρνι), Μέντεθ (79′ Ζακαριάν), Μερίνο, Τουριέντες, Αραμπούρου (70′ Μπαρενετσέα), Οϊαρθάμπαλ, Μπέκερ (70′ Κούμπο).

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.