Πύρινος εφιάλτης σε Λουτράκι και Μάνδρα – Κάηκαν σπίτια στη Νέα Ζωή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, ενώ η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου δεν έχει ελεγχθεί ακόμη, ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 Όπως είπε για την πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στα Δερβενοχώρια, έχουν διαπιστωθεί ζημιές και οι πυροσβέστες σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν απεγκλωβισμούς σε αρκετές περιπτώσεις.

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας: «Η φωτιά φαίνεται να κινείται απειλητικά προς την νέα εθνική οδό Αθηνών–Κορίνθου» 

«Η φωτιά φαίνεται να κινείται απειλητικά προς την νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή των διοδίων του Καλαμακίου», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, με αφορμή τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται στις περιοχές των Ισθμίων και του Πανοράματος, «το κακό συνεχίζεται και δεν θεωρούμε πως βρισκόμαστε σε μία κατάσταση ύφεσης, αλλά αυτό που καταγράφεται είναι μία επαναλαμβανόμενη ανεξέλεγκτη κατάσταση».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά», ενώ αναφερόμενος στα μηχανήματα του στρατού που επιχειρούν, σημείωσε ότι «προσπαθούν, όπου μπορούν, να ανοίγουν δρόμους πρόσβασης στα πυροσβεστικά οχήματα».

Ακόμη, ο Χάρης Βυτινιώτης τόνισε ότι «είναι σημαντική και η συμβολή των εθελοντών, αλλά και των μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς».

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην νέα όσο και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μάνδρα: Κάηκαν σπίτια στη Νέα Ζωή 

Ανεξέλεγκτο κινείται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε στα Δερβενοχώρια τη Δευτέρα, με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε κατοικημένες περιοχές, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην εσπευσμένη εκκένωση τουλάχιστον έξι οικισμών.

Πρόκειται για τους οικισμούς Πουρνάρι, Πανόραμα, Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι, Νέο Πόντο και Νέα Ζωή.

Στην τελευταία μάλιστα, οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό, με τις αστυνομικές δυνάμεις να πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτια, προκειμένου να εκκενωθεί και από τους τελευταίους πολίτες που παρέμεναν στις περιουσίες τους.

«Έχουν καεί ήδη δύο σπίτια…»

Ο Πρόεδρος της Νέας Ζωής, Βασίλης Παπανικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι η φωτιά μπήκε στον οικισμό. «Τώρα έχουν καεί ήδη δύο σπίτια από ότι πληροφορίες έχω. Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Κανείς δεν έχει έρθει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Και εμείς δεν είχαμε την απαίτηση να ρίξουν νερό μέσα στον οικισμό γιατί έτσι ειπώθηκε από κάποιους αρμοδίους. Όλο παρακαλάμε να ρίξουν νερό περιμετρικά ώστε να μην προχωρήσει φωτιά μέσα στον οικισμό» τόνισε.

Παράλληλα σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων έχει προχωρήσει η Τροχαία λόγω της πυρκαγιάς στη Μάνδρας. Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

. επί της οδού Φυλής από την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλείστων

. επί της Επαρχιακής Οδού Οινόης – Μαγούλας από το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ

. επί της Επαρχιακής Οδού Ελευσίνας – Θηβων, από τον κόμβο Μάνδρας προς Θήβα, μέχρι τα όρια με τη Θήβα και στα δύο ρεύματα

. επί των εξόδων Αττικής Οδού προς Θριάσιo και προς Μάνδρα

. επί της οδού Αγ. Αικατερίνης από Μάνδρα έως τη Λεωφ. Καταδρομών

Δήμαρχος Μάνδρας: «Έχω αγανακτήσει»

«Μέχρι τις 04.00 το πρωί η φωτιά είχε οροθετηθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και υπάρχουν αυτές οι εικόνες. Δεν είναι σε μια περιοχή πολλά χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα, εκτός σχεδίου πόλεως ή αυθαίρετη. Δεν είναι ο δήμος ο φορέας που θα σβήσει τις φωτιές. Έχω αγανακτήσει με την εικόνα που έχω 25 χλμ. από την Αθήνα, δεν το αξίζει αυτό το δάσος», είπε ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μιλώντας στο MEGA.

«Αυτά δεν είχαν προβλεφθεί από τους αρμόδιους φορείς; Δε θα έπρεπε από εχθές να είχε κατασταλεί η πύρινη λαίλαπα που ξεκίνησε από τη Βοιωτία;», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο α΄ τοπικός σύμβουλος Μάνδρας Παναγιώτης Παπαϊωάννου σημείωνε ότι προσωρινά είναι εκτός κινδύνου οι οικισμοί Βίλλια Ερυθρές, και πως η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Μάνδρα-Ελευσίνα. Επίσης αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι υπάρχει επίγεια πυροσβεστική δύναμη η οποία όμως δεν αρκεί για να ανακόψει την ένταση της πορείας της πυρκαγιάς και τονίζει ότι χρειάζονται απαραιτήτως εναέρια μέσα. Προσθέτει ότι μηχανήματα και φορτηγά με υδροφόρες για την πυρόσβεση έχουν αποσταλεί από την Περιφέρεια, και τους όμορους δήμους, Λιοσίων και Ασπροπύργου, ενώ μαζί με τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας του Δήμου επιχειρεί και μεγάλος σύλλογος εθελοντών δασοπυρόσβεσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.