Κεφαλονιά: Έτσι άρπαξαν 130.000 ευρώ από ηλεκτρολόγο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θύμα απάτης έπεσε ένας ηλεκτρολόγος στην Κεφαλονιά, καθώς επιτήδειοι κατάφεραν να του αρπάξουν 130.000 ευρώ με πρόσχημα δήθεν επενδύσεις σε bitcoin.

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021 όταν ο 63χρονος δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος του συστήθηκε ως εκπρόσωπος μία κυπριακής εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορα επενδυτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στην καταγγελία του, παραθέτοντας ψευδή – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – γεγονότα ως αληθή, τον έπεισε να συνεργαστεί μαζί τους.

Ο ηλεκτρολόγος δέχθηκε. Όμως μέσω τριών εφαρμογών οι οποίες σχετίζονται με την αγορά κρυπτονομισμάτων και που οι δράστες του συνέστησαν να χρησιμοποιήσει, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους ηλεκτρονικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες,όπως ισχυρίζεται ο 63χρονος, από τις 18 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 8 Ιουνίου 2023 προέβησαν συστηματικά στη μεταφορά του ποσού των 129.711 ευρώ, διαμοιρασμένο σε διάφορες συναλλαγές.

Στη συνέχεια, κατά δήλωσή του, τα χρήματα αυτά, αφού είχαν μετατραπεί από ευρώ σε bitcoin μέσω εφαρμογών ανταλλακτηρίων χρήματος σε κρυπτονομίσματα, μεταφέρθηκαν σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια των δραστών.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου.

 

πηγή enikos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.