Ο άνδρας πίσω από την viral ψευδαίσθηση που είχε διχάσει το διαδίκτυο κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγο του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας Σκωτσέζος άνδρας που έγινε γνωστός το 2015 λόγω της viral ψευδαίσθησης του ασπρόμαυρου ή του χρυσαφένιου φορέματος, η οποία προκάλεσε έντονες συζητήσεις στο διαδίκτυο, αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του.

Ο Keir Johnston, 38 ετών, από τη νήσο Colonsay, εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης τη Δευτέρα (10/7), όπου κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του, Grace Johnston.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο Keir φέρεται να υπέβαλε την Grace σε μια εκστρατεία ενδοοικογενειακής βίας και εξαναγκαστικού ελέγχου που διήρκεσε 11 χρόνια. Η φερόμενη κακοποίηση κορυφώθηκε σε ένα περιστατικό τον περασμένο Μάρτιο, όπου φέρεται να την κάρφωσε στο έδαφος και να της συμπίεσε τον λαιμό σε μια προσπάθεια να της αφαιρέσει τη ζωή.

Ο Keir έχει αρνηθεί όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι επιτέθηκε επανειλημμένα στη σύζυγό του στο σπίτι τους, ότι κρατούσε μαχαίρι και ότι προσπάθησε να τη στραγγαλίσει. Πρόσθετοι ισχυρισμοί που προέρχονται από περιστατικά μεταξύ Απριλίου 2019 και Μαρτίου 2022 περιλαμβάνουν το να σπρώχνει την Grace στον τοίχο, να της φωνάζει και να την πνίγει.

Επιπλέον, φέρεται να προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση σε όχημα στο οποίο βρισκόταν η Grace και τη χτύπησε από το παράθυρο. Οι κατηγορίες αναφέρουν επίσης τις υποτιθέμενες προσπάθειες του Keir να απομονώσει την Grace από τους φίλους και την οικογένειά της, καθώς και τον έλεγχό του στα οικονομικά της, παρακολουθώντας και αποφασίζοντας πόσα χρήματα μπορούσε να έχει πρόσβαση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.