Η απρόσμενη συνάντηση που έγειρε μνήμες χρόνων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γιώργος Μόσχος, παλαίμαχος του τοπικού Τύπου και συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, για μια συνάντηση που είχε η σύζυγός του:

Μία απρόσμενη συνάντηση είχαν χθες στο βράδυ στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιώτας Καΐκα-Μαντανίκα «Τόποι και Μνήμες» στο ξενοδοχείο Αστήρ η  Κωνστάντζα Αντωνοπούλου-Οικονόμου και η Φωτεινή Βαρδάκη-Μόσχου, μετά από χρόνια.

Ήταν ακριβώς όταν ολοκληρώνονταν η εκδήλωση της παρουσίασης του μουσικού συνόλου της χορωδία της Κοινο_Τοπίας υπό τη διεύθυνση της Λίνας Γερονίκου, όπου στο  πιάνο  συνόδευε η Ελένη Αθανασοπούλου.

Τότε η Φωφώ Βαρδάκη-Μόσχου, πλησίασε την Κωνστάντζα Αντωνοπούλου-Οικονόμου, κόρη του αείμνηστου Αλέκου Αντωνόπουλου της Achaia Clauss και κάτι της είπε, που έκανε την κα Κωνστάντζα να ανασηκωθεί από την θέση της.

Με μάτια που γυάλιζαν από χαρά, άκουσε να της συστήνεται η μαθήτρια του ατελιέ  μόδας της Καίτης Αντωνέλλη, συζύγου του Γιώργου, με την οποία είχαν φιλικές σχέσεις, στην ηλικία των άγουρων χρόνων της εφηβείας. Τότε που η οικογένεια Αντωνόπουλου διέμενε στα Ψηλαλώνια.

Ένα πανάκριβο φουστάνι μουσελίνα που χάρισε η Κωνστάντζα στη Φωτεινή, η οποία ήταν κόρη φτωχού τσαγκάρη, έμεινε στην σκέψη της Φωτεινής μέχρι σήμερα.

Και η απάντηση της κας Κωνστάτζας χθες:

«Σε παρακαλώ, μην μου μιλάς στον πληθυντικό» ακούστηκε να της λέει.

Και αμέσως μετά, την ερώτησε:

«Μπορώ να σε αγκαλιάσω;».

Κι αυθόρμητα αγκαλιάστηκαν και έτσι  ο φακός του Istologiou G. Mosxou απαθανάτισε την τρυφερή στιγμή, που ήρθε μετά από έξι δεκαετίες, να ξυπνήσει νεανικά σκιρτήματα, ενώ ένας κόμπος δάκρυ κύλησε από τα μάτια των παλιών φιλενάδων!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.