Τέλος οι ρακέτες σε γνωστές παραλίες της Αττικής -«Τσουχτερό» το πρόστιμο για τους παραβάτες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν πτοούνται από την χρηματική ποινή

Το πρόστιμο των 1.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν όσοι λουόμενοι αποφασίσουν να επιδοθούν στο παιχνίδι με τις ξυλορακέτες στις παραλίες του Καβουριού και Μαλτσινιώτη.

Στην είσοδο των συγκεκριμένων αθηναϊκών πλαζ έχει τοποθετηθεί σχετική πινακίδα που αναγράφεται η παραπάνω απαγόρευση όπως και το «χρυσό» πρόστιμο.

 

Ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μίλησε στην ΕΡΤ  και εξήγησε πως το μέτρο ισχύει από το 2006.

Εξήγησε πως οι εν λόγω παραλίες βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα ο ήχος της ρακέτας από το πρωί έως το βράδυ να καθίσταται ιδιαίτερα ενοχλητικός για τους κατοίκους της περιοχής.

«Η ιδέα δεν είναι δική μας, είναι από την προηγούμενη διοίκηση. Μειώσαμε το πρόστιμο καθώς το προηγούμενο ήταν υπερβολικό, της τάξεως των 10.000 ευρώ, οπότε το 2022 το φέραμε στα 1.000 ευρώ» ανέφερε ο δήμαρχος.

Σημείωσε πως υπάρχει ένα θέμα σε ό,τι αφορά την επίβλεψη του μέτρου, διότι όσοι πάνε να παίξουν ρακέτες είναι μεγάλες ομάδες και η δημοτική αλλά και ελληνική αστυνομία έχει πρόβλημα στο να επιβάλλει την τάξη.

«Από το 2019 έχουμε κόψει 25 πρόστιμα» αποκάλυψε, «τα οποία μας έχουν βοηθήσει να περάσουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι ναι μεν στην παραλία διασκεδάζουμε αλλά όχι εις βάρος της ηρεμίας των μόνιμων κατοίκων» προσέθεσε.

Τέλος ανέφερε πως οι σχετικές πινακίδες που βρίσκονται στις εισόδους των πλαζ αφαιρούνται από αγνώστους με αποτέλεσμα ο Δήμος να τις επανατοποθετεί περίπου 5 φορές το χρόνο.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.