ΣΥΡΙΖΑ: Νέα ονόματα στην κούρσα της διαδοχής – Δύσκολη η συμμετοχή του πατρινού Διονύση Τεμπονέρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Καυτό» παρασκήνιο στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο πολιτικός συντάκτης που καλύπτει το ρεπορτάζ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τσακίρης ανέφερε στο μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα πως η Έφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε θεσμική στην πρώτη της αναφορά μετά τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Όπως σημειώθηκε στο ρεπορτάζ η κ. Αχτσιόγλου δηλώνει παρούσα. Ο Αλέξης Χαρίτσης φαίνεται φαβορί και αυτός στην κούρσα της διαδοχής.

Τα ονόματα, οι δύο ημερομηνίες για τις κάλπες και ο οδικός χάρτης

«Η Έφη Αχτσιόγλου προέρχεται από τους 53, δηλαδή συμβολίζει μια πιο αριστερή στροφή του κόμματος, ενώ αντιθέτως ο Αλέξης Χαρίτσης “βλέπει” περισσότερο προς την κεντροαριστερά. Στο τραπέζι υπάρχει και ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου, είχε κάνει χθες δήλωση για τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο εμένα μου φαίνεται πιο πιθανόν να παραμερίσει και ο ίδιος αυτή τη φορά για την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία προέρχεται από τις τάξεις των “53”» ανέφερε ο Γιάννης Τσακίρης.

Στη λίστα των πιθανών διεκδικητών προστέθηκε τις τελευταίες ώρες η Ρένα Δούρου, που ανήκει στους λεγόμενους προεδρικούς. Η συμμετοχή του Διονύση Τεμπονέρα φαίνεται δύσκολη καθώς δεν είναι βουλευτής. Βέβαια ούτε και η Ρένα Δούρου κατάφερε να εκλεχθεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως το μοντέλο που είδαμε στο ΠΑΣΟΚ με τους Ανδρουλάκη – Κατρίνη, δεν φαίνεται πως μπορεί να αντέξει για μια ολόκληρη τετραετία και έτσι οι δύο αυτές υποψηφιότητες κρίνονται πιο αδύναμες.

Αύριο ή μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα εκλέξει τον επικεφαλής, που αναμένεται να είναι η Όλγα Γεροβασίλη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα ανακοινωθεί το πλήρες χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει το συνέδριο.

Όλα δείχνουν πως το συνέδριο θα γίνει στις αρχές του φθινοπώρου, μετά τις αυτοδιοικητικές, ενώ η εκλογή προέδρου θα επισπευστεί και θα γίνει άμεσα.

Ακούγονται σύμφωνα με το ρεπορτάζ δύο ημερομηνίες για τις κάλπες στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές είναι η 16η Ιουλίου και η 23η Ιουλίου. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τα τέλη Αυγούστου πρέπει να καταθέσει τα ψηφοδέλτιά του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οπότε πρέπει ο νέος πρόεδρος να έχει αναλάβει ήδη.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.