Λάρισα: Διέφυγε από την Αυστρία και συνελήφθη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταζητούμενος από την Interpol ήταν ένας αλλοδαπός που υποβλήθηκε τυχαία σε έλεγχο στοιχείων από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στη Λάρισα, το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Αναζητήσεων από τις αρχές της Αυστρίας.

Με απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της αυστριακής πόλης Λιντζ, ο αλλοδαπός κατηγορείται για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για παραβάσεις περί θήρας και αλιείας. Έτσι, συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, απ’ όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας που δρομολογεί την έκδοσή του στην Αυστρία, βάσει του διωκτικού εγγράφου της Interpol.

Συλλήψεις φυγόποινων σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με τον ελεύθερο τύπο ο άνδρας σκόπευε να φύγει από την Ελλάδα που έφτασε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς, όμως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και του τμήματος Πωγωνίου ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ακράτας για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης εννέα μηνών. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σε έναν οικισμό της Δράμας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Προσοτσάνης ένας Έλληνας και συνελήφθη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για τα αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της εκβίασης. Ο φυγόποινος κλεπταποδόχος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Στην Κάλυμνο, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας 47χρονος Έλληνας, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω με την οποία είχε καταδικαστεί για διακεκριμένη κλοπή και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους και έξι μηνών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.