Νόνικα Γαληνέα: Ο θυελλώδης έρωτας με τον Αλέκο Αλεξανδράκη που κράτησε 21 χρόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λίγες μέρες πριν τα φετινά της γενέθλια στις 8 Ιουνίου, η αγαπημένη ηθοποιός, Νόνικα Γαληνέα μετά από προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 84 ετών.

Η Νόνικα Γαληνέα παντρεύτηκε τον Νίκο Μουτούση, νευρολόγο στην Ελλάδα, και έζησαν στο Παρίσι για 5 χρόνια όπου έκαναν δύο παιδιά τις δίδυμες και Αριέττα  και την Μαρία-Αμαλία, ωστόσο ο μεγάλος της έρωτας ήταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης!

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και η Νόνικα Γαληνέα γνωρίστηκαν το 1969 στη σκηνή του θεάτρου «Μετροπόλιταν» στη Λ.Αλεξάνδρας που παιζόταν το έργο «Μεγάλα Χρόνια» του Γεώργιου Ρούσσου.

«Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και πως είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δε φανταζόμουν καν πως του άρεσα. Την πρώτη φορά που μου μίλησε στην πρόβα μού είπε: “Καλοκαίρι με τη Μόνικα”. Του είπα: “Μόνο που εμένα με λένε Νόνικα”. Και μου απάντησε: “Το ξέρω”. Δε μίλαγε ο άτιμος και εγώ ήμουν τρισχειρότερη. Έλεγα από μέσα μου: “Αντίσταση, βάλε αντίσταση, θα γίνεις ρεζίλι…”. Αυτό που αισθανόμουν μέρα με τη μέρα μεγάλωνε»», αναφέρει η Νόνικα Γαληνέα στην αυτοβιογραφία της.

Η Νόνικα Γαληνέα ήταν τότε σε διάσταση με τον σύζυγό της, νευρολόγο Νίκο Μουτούση, με τον οποίο είχε αποκτήσει τρεις κόρες, την Αλεξία, την Αριέττα και τη Μαρία-Αμαλία.

Ο Αλεξανδράκης ήταν παντρεμένος με την Ελβετίδα Βερένα Γκάουερ, ανιψιά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου  «Miramare», όπου  και γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Το δόλωμα».

Στο Θέατρο «Μετροπόλιταν» η Νόνικα Γαληνέα μοιραζόταν το καμαρίνι της με την Νίκη Τριανταφυλλίδη, την πρωταγωνίστρια του έργου.

«Δεν είχα υποψιαστεί πως δεν μπορούσε να με υποφέρει. Έδειχνε άγγελος επί της γης, αλλά πρέπει να είχε διαισθανθεί ότι άρεσα στον Αλεξανδράκη. Ένα βράδυ, στις 29 Ιουνίου 1969, μέρα Σάββατο, βγαίνοντας απ’ το καμαρίνι μας με κλείδωσε μέσα και έφυγε. Άρχισα να φωνάζω. Ο φύλακας δεν υπήρχε περίπτωση να με ακούσει. Αν και φορούσε διπλά ακουστικά, ήταν θεόκουφος. Και με άκουσε ο Αλεξανδράκης από τη μάντρα, δύο τετράγωνα πιο κάτω, όπου είχε πάει να πάρει το αυτοκίνητό του. Γύρισε πίσω και μου άνοιξε μαζί με το φύλακα, γιατί η άλλη είχε βάλει λουκέτο», συνέχισε.

«Του είπα πως δεν είχα αυτοκίνητο, παρόλο που είχα, ένα κάμπριο Triumph διθέσιο, το οποίο μόλις είχα πάρει. Το είχα στην ίδια μάντρα που είχε κι εκείνος το δικό του, αλλά μια και ο Αλέκος έμενε στη Γλυφάδα κι εγώ στον Αστέρα της Γλυφάδας με πήγε εκείνος. Στη διαδρομή έτρεμα ολόκληρη από τρακ και νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Όταν βγήκε απ’ το αυτοκίνητο για να με καληνυχτίσει, του είπα (πώς το τόλμησα ούτε ξέρω): “Φίλησέ με”. Εκείνος μου είπε: “Άσ’ το καλύτερα”, και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, ενώ τ’ αυτοκίνητα περνούσαν το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο ρίχνοντας τα φώτα τους πάνω μας…», είχε περιγράψει η Νόνικα Γαληνέα στο βιβλίο της.

Κάπως έτσι λοιπόν, ξεκίνησε μια σχέση ζωής. Ο γάμος του Αλεξανδράκη γίνεται παρελθόν. Η πρώην σύζυγος του μετά το διαζύγιο παίρνει τα παιδιά τους και επιστρέφει στην Ελβετία.

Ο ίδιος σε συνεντεύξεις του αποκαλούσε τη Νόνικα «σίφουνα» εξαιτίας του αιφνίδιου τρόπου που εισήλθε στη ζωή του.

Η σχέση του Αλεξανδράκη με τη Γαληνέα κράτησε 21 χρόνια. Οι δυο τους ζουν ένα μεγάλο έρωτα, αλλά δεν παντρεύονται ποτέ. Δουλεύουν μαζί στο θέατρο ανεβάζοντας πολλές επιτυχημένες παραστάσεις τις δεκαετίες του΄70 και ΄80 ενώ γράφουν θεατρική ιστορία δημιουργώντας δύο σκηνές: το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια.

Αρχές της δεκαετίας του ’90, μετά από 21 χρόνια κοινής ζωής, έρχεται το τέλος.

«Χωρίσαμε με τον Αλέκο με πολύ κόπο, διατηρώντας πάντα μια πολύ ουσιαστική σχέση και αντιμετωπίζοντας το χωρισμό μας με αλήθεια και σεβασμό. Αυτό έσωσε τη σχέση μας», έγραψε  η Νόνικα Γαληνέα στο βιβλίο της.

Πολλά χρόνια αργότερα θα δηλώσει: «Ένας λόγος που χώρισα από τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ήταν ο Χορν. Καθόλου δεν με σημάδεψε και δεν μου λείπει ο Χορν. Αντιθέτως, είχα έρθει σε τρομερή ρήξη μαζί του».

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης μετά τη Νόνικα Γαληνέα συνέχισε τη ζωή του μόνος, καθώς όπως είχε δηλώσει ο ίδιος: «Αισθάνθηκα πως είχα μεγαλώσει αρκετά για να συνεχίσω με κάποια άλλη γυναίκα στο πλευρό μου»

https://www.govastileto.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.