«Υπάρχει έλλειμμα προοδευτικής πρότασης…»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O γνωστός συγκοινωνιολόγος, που είχε περ΄;ασει από το ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΗΜΑΡ με το Ν. Τσούκαλη, Δημήτρης Σαρδελιάνος, έγραψε στο fb για το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου:

Γενικά σιχαίνομαι τα ποσοστά. Στα αποτελέσματα προτιμώ να βλέπω μόνο τα απόλυτα νούμερα. Και μόνο από αυτά προτιμώ να κάνω πολιτικές αναλύσεις. Μετά από μία πρόχειρη ματιά:

Α) Δεν υπάρχει επιβράβευση αλλά ούτε αποδοκιμασία της πολιτικής της ΝΔ. Ο συνολικός αριθμός των ψήφων που πήρε σε σχέση με αυτούς που είχε πάρει το 2019 είναι σχεδόν ταυτόσημος.

Β) Δεν υπάρχει συντηρητική στροφή της κοινωνίας. Κάνετε ένα άθροισμα των «συντηρητικών» ψήφων του 2019 και του σήμερα. Πάλι δεν υπάρχει διαφορά.

Γ) Είναι προφανές ότι υπάρχει έλλειμμα προοδευτικής πρότασης. Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (που σημειώνω εδώ ότι η πρόταση που δεν κατέθεσε ήταν η πρόταση που κατά τα λεγόμενά του δεν πρόλαβε να υλοποιήσει) ο κόσμος την απέρριψε και τελικά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του δεν πήγε να ψηφίσει. Γιατί είναι ο μόνος που χάνει χωρίς να υπάρχει κάποιος υποδοχέας που να παίρνει ένα σοβαρό αριθμό ψήφων με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ που πήρε κάποιους.

Και αυτό κατά την γνώμη μου είναι το πρόβλημα. Και η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο. Η άποψή μου είναι γνωστή και για τον Τσίπρα και για την ομάδα του. Είναι το πρόβλημα και το εμπόδιο που εμποδίζει το προοδευτικό πολιτικό φάσμα να αρθρώσει έναν σοβαρό και αξιόπιστο λόγο και μία εναλλακτική πρόταση. Δεν κάνει το παιδί. Δεν είναι πολιτικό όν. Μόνο επικοινωνιακό χάρισμα έχει αλλά αυτό σε κρίσιμες καταστάσεις δεν αρκεί. Δεν υπάρχει άλλος? Αν φύγει θα βρεθεί. Η πολιτική είναι πολύ σοβαρό θέμα για να αντιμετωπίζεται μόνο με επικοινωνιακούς όρους. Δεν θέλω να γίνω περισσότερο δηκτικός διότι όπως λένε οι φίλοι μου έχω ψυχολογικό με τον κύριο. Αλλά τι να κάνουμε μεγάλωσα πολιτικά ταυτιζόμενος με την Ανανεωτική Αριστερά. Πολύ μακριά δηλαδή από τον τρόπο που αντιμετωπίζει την Πολιτική αυτή η ηγετική ομάδα.

Το ξέρω ότι μπορεί να έχετε αντιρρήσεις. Όμως πριν αρχίζετε να μιλάτε για ηλίθιο λαό, αυτό μας αξίζει, Ακροδεξιά, συντήρηση κλπ. Πάρτε να διαβάσετε τα απόλυτα νούμερα πρώτα.

Αυτά.

ΥΓ. Μετά από πολύ καιρό έκανα πολιτικό σχόλιο, και νομίζω ότι θα κάνω πολύ καιρό ακόμα για να το επαναλάβω. Γενικά ανήκω στου απογοητευμένους και προτιμώ να κάνω την αυτοκριτική μου ιδιωτικά πλέον.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.