«Όταν βγήκε το αποτέλεσμα υπήρχε μια έκρηξη χαράς»: Τα μηνύματα της οικογένειας Μπελέρη μετά την εκλογική του νίκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο υποψήφιος ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο συνασπισμό με τα κόμματα των Σαλί Μπερίσια και Ιλίρ Μέτα, θεωρείται ως ο μεγάλος νικητής των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία. Οι κάτοικοι της Χειμμάρας υποδέχτηκαν με αίσθημα χαράς και χειροκροτήματα το αποτέλεσμα.

Τα μηνύματα της οικογένειάς του

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν και οι κοντινοί του άνθρωποι, με τους γονείς του να νιώθουν υπερήφανοι για τον γιο τους.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου. Ευχαριστώ και τον κ. Ράμα που έδωσε στον γιο μου τόση αξία και η νίκη του Φρέντη είναι η ανταμοιβή του για τον αγώνα που δίνει από τα 19 του χρόνια μέχρι και σήμερα που λέμε. Ο Φρέντη είναι στη φυλακή αλλά ο Θεός τον αξίωσε να χαρεί τη σημερινή ημέρα. Είναι το καλύτερο δώρο της ζωής μου» σημείωσε η μητέρα του νέου δημάρχου μιλώντας στον Alpha, με τον πατέρα του παράλληλα να δηλώνει «πολύ χαρούμενος και συγκινημένος».

Από την πλευρά της, η σύζυγος του Φρέντι Μπελέρη κατήγγειλε ότι δεν της επετράπη να δει τον σύζυγό της. «Δεν με άφησαν οι αρμόδιες Αρχές ούτε σήμερα να τον δω», ανέφερε συγκεκριμένα. «Του πήγα ρούχα, γιατί είχε τόσες μέρες χωρίς αλλαξιές και χωρίς φαγητό. Δεν μου επέτρεψαν να τον δω γιατί χρειάζεται απόφαση από τον εισαγγελέα. Ευτυχώς, μας άφησαν να του αφήσουμε και τα ρούχα» πρόσθεσε η ίδια.

Η κόρη του νεοεκλεχθέντα δημάρχου σημείωσε ότι δεν έχει καταφέρει να μιλήσει με τον πατέρα της και περιέγραψε την καταμέτρηση των τελευταίων ψήφων. «Όταν βγήκε το αποτέλεσμα υπήρχε μια έκρηξη χαράς», δήλωσε η 18χρονη Ερμιόνη Μπελέρη μιλώντας στο Mega.

«Περιμένουμε από το επόμενο δικαστήριο για να βγει από την φυλακή. Όσα ξέρετε εσείς, ξέρουμε κι εμείς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Μπελέρης σε ανάρτησή του, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, στον λογαριασμό του στο FB, ανέφερε:

«Η δημοκρατία νίκησε! Η Χιμάρα είναι στον αέρα! Ευγνώμων για όλους εκείνους που έδειξαν ανδρισμό. Καταλαβαίνω όλους εκείνους που η τρομοκρατία προσπάθησε να υποτάξει. Σήμερα δεν υπάρχουν ηττημένοι και νικητές, είναι όλοι οι πολίτες της Χιμάρας και εγώ ο Δήμαρχος τους και ως πρώτοι μεταξύ ίσων θα προοδεύσουμε μαζί για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί στην υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Φρέντι Μπελέρι»

Από τη δική του πλευρά ο Πρόεδρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, είπε ότι πρόκεται για θρίαμβο και πως ξεκινάει μια νέα περίοδος που σηματοδοτεί την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την απολυταρχία του Έντι Ράμα.

Παρά την εκλογή του όμως ο Μπελέρης θα παραμείνει πιθανότατατα στη φυλακή των Τιράνων, έως ότου αποφανθεί σχετικά η εισαγγελία κατά τα διαφθοράς στην οποία έχει περιέλθει η υπόθεση. Η ίδια έχει αναλάβει και την περαιτέρω έρευνα επί της ουσίας της κατηγορίας που είναι απόπειρα εξαγοράς ψήφων.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από πλευράς αλβανικής κυβέρνησης. Ωστόσο το θέμα «παίζει» ψηλά στην αλβανική επικαιρότητα, στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά το περιεχόμενο.

Στους άλλους δύο μειονοτικούς δήμους, της Δρόπολης και της Φοινίκης επικράτησαν Έλληνες μειονοτικοί υποψήφιοι που υποστηρίχθηκαν από το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Στην Δρόπολη και Πωγωνίου εξελέγη ο νυν δήμαρχος Δημητράκης Τόλης, με 80% τοις εκατό των ψήφων, ενώ στη Φοινίκη, νικητής είναι ο Ρωμαίος Τσάκουλης, υποψήφιος του Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΚΑ) σε συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα, με 41% των ψήφων.

Γενικότερα στην Αλβανία, ο Έντι Ράμα έχει κερδίσει ή έχει προβάδισμα σε 55 από τους 61 δήμους, ενώ κατά την προηγούμενη θητεία, ήλεγχε τους 60 από τους 61 δήμους. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση ξεκίνησε να υποβάλλει ενστάσεις με τον Σαλί Μπερίσα να αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα σε αρκετούς δήμους.

Η συμμετοχή στις κάλπες ήταν η χαμηλότερη όλων των εκλογικών αναμετρήσεων στη χώρα μετά το 1991 καθώς δεν έφθασε ούτε στο 35% .

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.