Συνελήφθη υπάλληλος νοσοκομείου που έδινε πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις σε εκδιδόμενες γυναίκες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπάλληλος νοσοκομείου της Αττικής συνελήφθη το πρωί της Τρίτης από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων για πλαστογραφία, έκδοση και χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών υγείας σε εκδιδόμενες γυναίκες.

Ο συλληφθείς εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά υγείας σε εκδιδόμενες γυναίκες έναντι 60 και 80 ευρώ το κάθε ένα, έτσι ώστε αυτές να μπορούν να εκδίδονται χωρίς επί της ουσίας να έχουν ελεγχθεί με τον κίνδυνο να διασπείρουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και όχι μόνο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο υπάλληλος με αρμοδιότητα την επεξεργασία και ανάλυση δειγμάτων αίματος από εξεταζόμενους και έχοντας πρόσβαση στα υπηρεσιακά έγγραφα και αρχεία της υπηρεσίας του, συμπλήρωνε και εξέδιδε ιατρικές βεβαιώσεις χωρίς, στις περισσότερες περιπτώσεις, να έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες μολυσματικές νόσους, με τις οποίες (βεβαιώσεις) στη συνέχεια εφοδίαζε τις ενδιαφερόμενες γυναίκες.

Ειδικότερα, μετά την έκδοση αποτελεσμάτων για εξετάσεις που ήταν αρμόδιος ο ίδιος, αλλά και εξετάσεων μη αρμοδιότητάς του, βεβαίωνε και επικύρωνε υπογράφοντας ο ίδιος επ’ ονόματι αρμόδιου ιατρού βάζοντας πλαστή στρογγυλή σφραγίδα του νοσοκομείου σε αυτά.

Με τον τρόπο αυτό παρέκαμπτε την προβλεπόμενη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα έπρεπε να ελεγχθούν – θεωρηθούν από γιατρό και ακολούθως οι σχετικές βεβαιώσεις να χορηγηθούν στις ενδιαφερόμενες από την γραμματεία του νοσοκομείου.

Ο συλληφθείς, από αρχές του 2023 ενήργησε με τον τρόπο αυτό σε τουλάχιστον 101 ταυτοποιημένες περιπτώσεις – βεβαιώσεις, από διάφορες περιοχές της χώρας και για κάθε περίπτωση λάμβανε το χρηματικό ποσό των 60-80 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, 4 ιατρικές εξετάσεις και 2 πλαστές σφραγίδες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.