Οριστικό ναυάγιο στη μονομαχία για δύο – Την Πέμπτη το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπορεί από τη διακομματική επιτροπή για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ να βγήκε λευκός καπνός, αφού συμφωνήθηκε να διεξαχθεί στην ΕΡΤ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη 10 Μαΐου, αυτό όμως δεν περιόρισε ούτε για μία μέρα τις πολιτικές κόντρες, που περέμειναν σε υψηλά επίπεδα… «θερμότητας»

Η δίωρη συζήτηση των εκπροσώπων των κομμάτων κατέληξε στην απόφαση να υπάρξει η τηλεμαχία να γίνει κατά τα πρότυπα των προηγούμενων, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων να τους δοθεί η δυνατότητα να υποβάλλουν μια ελεύθερη ερώτηση στους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι θεματικές ενότητες του ντιμπέιτ θα είναι οι εξής:

1. Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
2. Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα
3. Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
4. Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
5. Περιβάλλον και Ενέργεια
6. Νέα Γενιά

Η συμφωνία όμως των πολιτικών κομμάτων για τη διεξαγωγή του debate δεν κράτησε για πολύ. Για την ακρίβεια μόνο λίγες ώρες και η κόντρα, τουλάχιστον μεταξύ των δύο μεγάλων μονομάχων πήρε ξανά τη συνήθη μορφή της. Σ’ αυτό βοήθησε και η εμβόλιμη πρόταση του Mega το οποίο έστειλε επιστολή στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για να συμμετάσχουν σε μία μεταξύ τους τηλεμαχία.

Η πρώτη απάντηση ήρθε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ με την εκπρόσωπο του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, να δηλώνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της, Αλέξης Τσίπρας, είναι στη διάθεση του καναλιού.

«Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε η κ. Τσαπανίδου.

Στην Πόπη Τσαπανίδου, αλλά και στην πρόταση του Mega απάντησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άρης Σκέρτσος σημειώνοντας ότι «η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα ντιμπέιτ μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως «αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».

Πυρά εξαπέλυσαν και οι πολιτικοί αρχηγοί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάτρα και ο Αλέξης Τσίπρας από την Πρέβεζα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι σε αντίθεση με τους αντιπάλους του που ασχολούνται με το 1981 ο ίδιος επιλέγει να μιλά για τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν το 2023, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα στην Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει την Ελλάδα του 2019. Η χώρα σκορποχώρι δεν υπάρχει πια».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη επέμεινε στο θέμα του ντιμπέιτ μεταξύ των δύο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι λέτε, να πάω; Τι λέτε, θα έρθει; Δεν θα έρθει. Γιατί δεν θα έρθει ρε παιδιά; Δεν θα έρθει γιατί φοβάται; Όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού.»

Η μονομαχία μετά Μητσοτάκη και Τσίπρας είναι βέβαιο πλέον ότι δε θα γίνει, όμως το ντιμπέιτ εξ αποστάσεως μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί, καθώς εισερχόμαστε στις δύο τελευταίες προεκλογικές εβδομάδες, οι οποίες κατά παράδοση είναι και οι θερμότερες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.