Μητσοτάκης: Ο Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο ίδιο αφήγημα για τις υποκλοπές επέμεινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στον τρίτο κύκλο του debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ δέχθηκε ερώτηση για το θέμα.

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν σκέφτηκε να παραιτηθεί και ο ίδιος, απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι: “Ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου όταν πληροφορήθηκα την υπόθεση των υποκλοπών.”

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε συγκεκριμένα ότι: “Οι άμεσοι προϊστάμενοι όντως έφυγαν από τη θέση τους” και ότι ο ίδιος ανέλαβε δύο συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, για την άμεση διαλεύκανση του θέματος από τη δικαιοσύνη και τη διόρθωση μίας σειρά από αστοχίες “ρυθμιστικού χαρακτήρα που επέτρεψαν στην ΕΥΠ να παρακολουθεί ανθρώπους χωρίς τα αυξημένα φίλτρα που η ιδιότητά τους απαιτούσε.”

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα εξέφρασε τη χαρά του διότι νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε ότι εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί όπως είπε “πρέπει να μάθουμε αν υπήρχαν όντως ποινικές ευθύνες”.

Δήλωσε επίσης ότι: “Θέλουμε μία ΕΥΠ που να λειτουργεί με διαφάνεια” και η οποία “να παρέχει στον εκάστοτε πρωθυπουργό τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται προκειμένου να προασπίσει και να διαφυλάξει την εθνική ακεραιότητα της χώρας”.

Στο διευκρινιστικό ερώτημα γιατί είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ένας πολιτικός αρχηγός αλλά και ο αρχηγός του στρατεύματος, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι: “Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για αυτές τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και δεν έπρεπε ποτέ να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.”

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε επίσης ότι: “Αυτή η υπόθεση είναι μία σκιά για την κυβέρνησή μας”, όμως υποστήριξε ότι το κράτος δικαίου στη χώρα αξιολογείται συνολικά, ενώ επικαλέστηκε την περίπτωση της Μυκόνου ως απόδειξη ότι αποδίδεται δικαιοσύνη και δεν γίνεται δεκτή η παραβατικότητα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.