Κάρπαθος: Τι υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της ταβέρνας που τηγάνιζε ζωντανά ψάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλος θόρυβος έγινε για την ταβέρνα στην Κάρπαθο που τηγάνιζε ζωντανά τα ψάρια και οι υπεύθυνοί της απάντησαν στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Αναλυτικά η θέση του εστιατορίου:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια αναφορικά με το δυσάρεστο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο κατάστημά μας και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το μεμονωμένο αυτό συμβάν, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο στις αρχές και τις αξίες μας.

Τονίζουμε πως επ’ ουδενί δεν αποτελεί πρακτική του καταστήματος μας ούτε ο βασανισμός, ούτε η κακοποίηση ζώων και πως εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε τέτοιου είδους ενέργειες. Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε το ζήτημα πολύ σοβαρά υπόψιν μας και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα των προϊόντων και η με σεβασμό μεταχείριση των ζώων παραμένουν στο επίκεντρο της λειτουργιάς μας. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και υποσχόμαστε μέσω της πολύτιμης ανατροφοδότησης σας να βελτιώνουμε συνεχώς κάθε διάσταση της ποιότητας των υπηρεσιών μας».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι βίντεο στο οποίο φαίνονται ζωντανά ψάρια μέσα σε έναν κάδο με αλεύρι και στη συνέχεια ένας άνδρας να τα βάζει στο τηγάνι ζωντανά, έφερε στη δημοσιότητα η πανελλήνια ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι «Νέμεσις» . Σύμφωνα με την οργάνωση για το περιστατικό έγινε καταγγελία στο ΑΤ Καρπάθου για κακούργημα και βασανιστική θανάτωση ζώου.

Η οργάνωση είχε ανεβάσει μάλιστα στη σελίδα της στο Fecebook και βίντεο από το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών στην ταβέρνα της Καρπάθου. Στο σχόλιό της η οργάνωση ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Έβαζε ζωντανά τα ψάρια στο τηγάνι, που σπαρταρούσαν με μαρτυρικό τρόπο. Έγινε καταγγελία από πολίτη στο ΑΤ Καρπάθου, το οποίο παραξενεμένο ρωτούσε που υπάγεται αυτή η περίπτωση. Εξηγήσαμε που υπάγεται (έλεος όμως) και ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ , βασανιστική θανάτωση ζώου», ανέφερε η «Νέμεσις».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.