Πάτρα: Τζάμι εκσφενδονίστηκε τραυματίζοντας σοβαρά εργαζόμενο στο λαιμό σε ανακαίνιση ξενοδοχείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Συνδικάτο Οικοδόμων σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Συνάδελφοι εργαζόμενοι στον κλάδο των κατασκευών,

Άλλο ένα σοβαρό ατύχημα εργαζόμενου στις κατασκευές προστίθεται στην λίστα του αίματος, των νεκρών και σακατεμένων συναδέλφων μας. Όλοι τους θύματα της κρατικής αδιαφορίας, της εργοδοτικής ασυδοσίας, των υποστελεχωμένων ελεγκτικών μηχανισμών , των ανύπαρκτων μέσων υγιεινής και ασφάλειας και της εξοντωτικής δουλείας από το πρωί μέχρι το βράδυ σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Ενώ την ίδια στιγμή οι εργοδοσία μπουκώνεται με τσάμπα  χρήμα, από την υπερφορολόγηση των εργαζομένων. Δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς πείνας για τους πολλούς, διευκολύνσεις με αντεργατικούς νόμους και τσάμπα χρήμα για τους λίγους..!

Ο συνάδελφος  που υπέστη τον τραυματισμό το μεσημέρι της Πέμπτης, εργάζονταν στην ριζική ανακαίνιση στο ξενοδοχείο “Αστήρ”,  το οποίο σχετικά πρόσφατα εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας του, ένα τζάμι εκσφενδονίστηκε και τον τραυμάτισε σοβαρά στο λαιμό, ο συνάδελφος  μεταφέρθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία  στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται στην κλινική της ΩΡΛ, γλιτώνοντας ευτυχώς τα χειρότερα..!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας.

Απαιτούμε να διερευνηθούν τώρα τα αίτια και του συγκεκριμένου συμβάντος, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, την άμεση στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και την «εντατικοποίηση» των ελέγχων στους χώρους δουλειάς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.