Ερύμανθος: Χωρίς νερό παραμένουν οι πυρόπληκτοι – Άστεγες 7 οικογένειες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χωρίς πόσιμο νερό παρέμεναν μέχρι και χθες τρεις πυρόπληκτες κοινότητες του Δήμου Ερυμάνθου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 21ης Ιουνίου. Οι κάτοικοι του Κάλφα, της Ρουπακιάς και της Αγίας Βαρβάρας δεν έχουν ακόμα πόσιμο νερό, καθώς οι μετρήσεις που γίνονται σε καθημερινή βάση δείχνουν ίχνη παθογόνων, λόγω της καταστροφής που υπέστη το δίκτυο υδροδότησης από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν.

Ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι οι ζημιές στο δίκτυο υδροδότησης αποκαταστάθηκαν, αλλά θα χρειαστούν μερικές ακόμα ημέρες χλωρίωσης, ώστε το νερό να γίνει ασφαλές για πόση.

Την ίδια στιγμή, η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει από τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά θα χρειαστούν και άλλες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των υποδομών, ενώ ζωοτροφές διατίθενται δωρεάν για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν.

Δηλώσεις καταστροφών έχουν κάνει 100 περίπου πληγέντες που έχασαν κτηνοτροφικές μονάδες ή καλλιέργειες, ενώ ο δήμος περιμένει να παραλάβει 8 οικίσκους για τη στέγαση αντίστοιχων οικογενειών που υπέστησαν καταστροφές οι οικίες τους. Πρόκειται για 7 οικογένειες από τον Κάλφα και 1 από τον οικισμό Ανω Μαστραντώνη.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένονται στην περιοχή και κλιμάκια του Δασαρχείου για να κάνουν καταγραφές των ζημιών και των περιοχών που χρίζουν αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης τόνισε στην «Π» ότι οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ήταν μεγάλες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, λόγω των έντονων φυσικών φαινομένων και του ανάγλυφου της περιοχής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.