Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Mεγάλη λαϊκή συναυλία με τον Βαγγέλη Κορακάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το διήμερο «Φεστιβάλ των Εργαζομένων» που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο των ενοτήτων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, ολοκληρώνεται στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουλίου με την μεγάλη λαϊκή συναυλία του Βαγγέλη Κορακάκη που θα φιλοξενηθεί στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Εκπαιδευτικών Δράσεων της Δημοτικής πλαζ.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν προέρχονται μέσα από τις ρίζες της ελληνικής παράδοσης και υπενθυμίζουν πως το λαϊκό τραγούδι συνεχίζει το δρόμο του.

Στόχος του διήμερου Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της ανάγκης που έχουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους για πρόσβαση στον πολιτισμό και ο φραγμός στην εμπορευματοποίηση των πολιτιστικών δράσεων.

Βαγγέλης Κορακάκης: Ο αυθεντικός λαϊκός δημιουργός

Ο Βαγγέλης Κορακάκης αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ως δημιουργός του νέου ελληνικού τραγουδιού συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση του λαϊκού τραγουδιού, με το ήθος που τον διακρίνει μέσα στα χρόνια και με απαράμιλλο σθένος, κόντρα στο ρεύμα της εποχής. Γράφει τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών που δημιουργεί, παίζει μπουζούκι, ενώ κάποιες φορές ερμηνεύει και ο ίδιος στιγμές του.

Η πρώτη του εμφάνιση ως μουσικός έγινε το 1978 στο Θέατρο της Καισαριανής, στην παράσταση «Ο Λεπρέντης». Το 1988 συστήνεται ως συνθέτης – στιχουργός με το δίσκο «Οι άρχοντες». Από τότε έως και σήμερα έχει υπογράψει δεκαπέντε προσωπικούς δίσκους και αρκετές συμμετοχές.

Στις συναυλίες του προσκαλεί το κοινό σε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι με σκοπό να προσφέρει μια ανθρώπινη και αληθινή μορφή διασκέδασης μέσα από τραγούδια που έχουν αγαπηθεί.

Η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.