Ενισχύεται η αγορά της κρουαζιέρας – Για πρώτη φορά στον Πειραιά το πολυτελές Explora

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας από την Explora Journeys, που εγκαινίασε δρομολόγια από τον Πειραιά προς την Ανατολική Μεσόγειο, με το πολυτελές EXPLORA I, το πρώτο από έναν στόλο έξι κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας κρουαζιέρας πολυτελείας, μέλους του ομίλου MSC.

Το πλοίο θα επισκεφτεί συνολικά 21 ελληνικά λιμάνια φέτος, με πολλά από τα δρομολόγια να προσφέρουν άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά. Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για τους επισκέπτες που θα ταξιδέψουν με το EXPLORA I στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.  Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε από τον Πειραιά στις 27 Ιουνίου με προορισμό το Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Κωνσταντινούπολη, με προγραμματισμένη επιστροφή  στον Πειραιά για τις 5 Ιουλίου.

Η παρθενική άφιξη του EXPLORA I σηματοδοτήθηκε από την παραδοσιακή τελετή ανταλλαγής πλακετών, όπως συνηθίζεται για τον εορτασμό της πρώτης επίσκεψης ενός πλοίου σε έναν προορισμό. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου, Pietro Sinisi και ο διευθυντής μάρκετινγκ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Αθανάσιος Καρλής.

Να σημειωθεί, ότι το EXPLORA I προσφέρει 461 σουίτες με θέα στη θάλασσα, ρετιρέ και κατοικίες σχεδιασμένες ως «Σπίτι στη Θάλασσα» για τους επισκέπτες, όλα με εκπληκτική θέα στον ωκεανό και ιδιωτική βεράντα. Τα ταξίδια ξεκινούν από 7 νύχτες και μπορούν να επεκταθούν σε 14 ή 21 νύχτες, ενώ όλες οι αναχωρήσεις γίνονται από εύκολα προσβάσιμα λιμάνια.

Το EXPLORA II βρίσκεται υπό κατασκευή και θα τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2024. Το EXPLORA III θα τεθεί σε λειτουργία το 2026 και το EXPLORA IV το 2027, ενώ και τα δύο πλοία θα κινούνται με LNG. Το EXPLORA V και το EXPLORA VI θα τεθούν σε λειτουργία το 2027 και το 2028, αντίστοιχα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.