Εργατικό ατύχημα στα ναυπηγεία – Τρία άτομα στο νοσοκομείο με εγκαύματα – 3 συλλήψεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρεις εργαζόμενοι των ναυπηγείων στο Πέραμα μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο νοσοκομείο, καθώς προσπάθησαν μόνοι τους να σβήσουν φωτιά που ξέσπασε στο κατάστρωμα πλοίο, στο οποίο εκτελούσαν εργασίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ανοιχτό κατάστρωμα φορτηγού πλοίου κατά τη διάρκεια θερμών ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών στα ναυπηγεία Περάματος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή πρόκειται για τρεις Έλληνες 60, 42 και 33 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και πήραν εξιτήριο.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, ο τεχνικός ασφαλείας εργασιών και ο χειριστής εργαλείου κοπής σωλήνων για σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 70/90 (ΦΕΚ 31Α) «Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε ναυπηγικές εργασίες».

Ανακοίνωση του Λιμενικού: 3 συλλήψεις

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος, για τον τραυματισμό τριών (03) ημεδαπών εργαζομένων ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης, ηλικίας 60, 42 και 33 ετών, εντός ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο βρίσκεται στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος για εργασίες επισκευής.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης θερμών εργασιών, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ανοιχτό κατάστρωμα του πλοίου. Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου και από τα μέλη ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης, οι τρεις (03) προαναφερθέντες εργαζόμενοι υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΤΤΙΚΟΝ¨, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν.
Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τρεις (03) ημεδαποί, για σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 70/90 (ΦΕΚ 31Α) ¨Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε ναυπηγικές εργασίες¨.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.