Τουρκία – Γεωργία 3-1: Τεράστια νίκη με φοβερό Γκιουλέρ σε συγκλονιστικό παιχνίδι στο Ντόρτμουντ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το άστρο του Αρντά Γκιουλέρ έλαμψε στο ντεμπούτο του σε μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Τουρκίας με τον 19χρονο μέσο της Ρεάλ Μαδρίτης να οδηγεί τη χώρα του σε μια νίκη με 3-1 επί της Γεωργίας σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Ντόρτμουντ.

Ένα ματς που είχε τέσσερα γκολ, δύο δοκάρια, πολλές χαμένες ευκαιρίες και στο 96′ αντί να γίνει το 2-2 έγινε εν τέλει το 3-1 για τους Τούρκους που πήρεαν το τρίποντο.

Ο Μουλντούρ με φοβερό γκολ είχε ανοίξει το σκορ για την Τουρκία ενώ ο Ακαϊντίν, ο στόπερ που για ένα εξάμηνο έπαιξε ως δανεικός στον Παναθηναϊκό, έσωσε την ομάδα του από το 2-2 με σωτήρια κεφαλιά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και στην αντεπίθεση οι Τούρκοι έκαναν το 3-1. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη της Τουρκίας σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης.

Στο Ντόρτμουντ διεξήχθη ένα πανέμορφο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες οι οποίες έκαναν αρκετές τελικές, είχαν καλό ρυθμό και έπαιξαν και οι δύο για τη νίκη. Η Γεωργία μάλιστα το πλήρωσε καθώς το γκολ που δέχτηκε στις καθυστερήσεις και ενώ είχε ανέβει όλη πάνω για να ισοφαρίσει ίσως παίξει ρόλο τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Γκολάρα η Τουρκία, κοντά στην ανατροπή η Γεωργία
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Τουρκία να απειλεί πρώτη. Στο 10′ ο Αϊχάν βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το συρτό σουτ το οποίο σταμάτησε το δεξί κάθετο δοκάρι της Γεωργίας. Η απάντηση των τυπικά φιλοξενούμενων ήταν γρήγορη, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Μεκβαμπισβίλι έκανε το σουτ εκτός περιοχής για να μπλοκάρει ο γκολκίπερ της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι πήραν προβάδισμα στο 25′ του αγώνα με ένα υπέροχο γκολ από τον Μουλντούρ. Σε σέντρα από τα αριστερά η άμυνα της Γεωργίας δεν απομάκρυνε και ο δεξιός μπακ των Τούρκων με σουτάρα άνοιξε το σκορ.Τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες του Μοντέλα έφυγαν ωραία στην αντεπίθεση, άλλαξαν με τη μία τρεις μπαλιές και

ο Γιλντίζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ καθώς ο επιθετικός των Τούρκων ήταν μισό παπούτσι πιο μπροστά από τη μπάλα στο γύρισμα από τα δεξιά.Από τη στιγμή που δεν έγινε το 2-0, ήρθ

ε το 1-1 από τη Γεωργία η οποία άλλαξε ωραία τη μπάλα στα δεξιά στο 32′, ο Κοχορασβίλι γύρισε προς τον Μικαουτάτζε ο οποίος με πλασέ πέτυχε το παρθενικό γκολ για τη χώρα του σε μεγάλη διοργάνωση.

Με τη Γεωργία να έχει το μομέντουμ, θα μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα στο 36′ όταν έγινε η κεφαλιά πάσα προς τον Μικαουτάτζε που έκανε το γυριστό σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της Τουρκίας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με την Τουρκία να απειλεί πρώτη. Ήταν το 57′ όταν ο Τσαλχάνογλου ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ με τον Μαμαρντασβίλι να διώχνει με το ένα του χέρι.

Το γκολ-ποίημα του Γκιουλέρ και το δοκάρι του Κοτσορασβίλι
Και στο 65′ ήρθε το γκολ ποίημα από τον Γκιουλέρ. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη μπάλα στα δεξιά της επίθεσης, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, συνέκλινε προς το κέντρο και έπιασε ένα τρομερό σουτ με το αριστερό για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του και να αποθεώθει από όλους στο γήπεδο του Ντόρτμουντ.

Η Γεωργία που έδειξε αρκετά “σκληρό καρύδι” στην αναμέτρηση είχε δοκάρι στο 70′ και την ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο Κοτσορασβίλι έκανε τρομερή ενέργεια μέσα στην περιοχή και το πλασέ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 87′ η Τουρκία βρέθηκε κοντά και σε τρίτο γκολ όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Γιαζίτζι πήρε την κεφαλιά με τον Μαμαρντασβίλι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Απίθανα πράγματα στις καθυστερήσεις
Στις καθυστερήσεις συνέβησαν απίθανα πράγματα με την Γεωργία να έχει δύο φάσεις για να ισοφαρίσει αλλά την Τουρκία να είναι αυτή που βρήκε και τρίτο γκολ και “κλείδωσε” την αναμέτρηση.

Στο 90+4′ μετά από σέντρα του Κβαρατσχέλια ο Μικελτάτζε έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Και δύο λεπτά αργότερα ο Κβαρατσχέλια εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και επέστρεψε προς τον Κοχορασβίλι που έκανε το σουτ με τον Ακαϊντίν να βάζει το κεφάλι του και να διώχνει σε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Γκιουνόκ έδιωξε με τις γροθιές του τη μπάλα ενώ η Γεωργία ήταν όλη μέσα στην περιοχή. Η μπάλα έφτασε στον Ακτούρκογλου που έφυγε ανενόχλητος καθώς κανείς δεν μπορούσε να τον προλάβει, έκανε το πλασέ και έγραψε το τελικό 3-1.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Κουκτσού, Γκιουλέρ (79′ Γιαζίτζι), Μπαρντακτσί, Μουλντούρ (85′ Τσελίκ), Τσαλχάνογλου (90+1′ Οτζάν), Γιλντίζ (85′ Ακτούρκογλου), Καντιόγλου, Αϊχάν (79′ Ντεμιράλ), Γιλμάζ.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε. Ντβάλι, Κάσια, Κβερκβέλια (85′ Ζιβζιβάτζε), Κοχορασβίλι, Κβαρατσχέλια, Κακβετάτζε (73′ Νταβιτασβίλι), Μεκβαμπισβίλι (89′ Αλτουνασβίλι), Τσιταϊσβίλι (73′ Λοτσοβίλι), Μικαουτάτζε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.