Euro 2024, Βέλγιο – Σλοβακία 0-1: Έκανε την έκπληξη η Σλοβακία με τον Σραντς, ακυρώθηκαν δύο γκολ του Λουκάκου μέσω VAR

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο Euro 2024 ήρθε το βράδυ της Δευτέρας (17/6) στην αναμέτρηση του Βελγίου με τη Σλοβακία με τους τυπικά φιλοξενούμενους να φτάνουν στη νίκη και την κατάκτηση των τριών πόντων.

Ο Σραντς ήταν αυτός που έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Ντοκού για να ακολουθήσει ένας επιθετικός μονόλογος από πλευράς Βέλγων που είχαν 16 τελικές, με καθαρές ευκαιρίες, 1,9 xgoals και δύο γκολ από τον Λουκάκου που ακυρώθηκαν με τη χρήση του VAR για να μείνει το 0-1 υπέρ των Σλοβάκων μέχρι το τέλος.

Αστόχησε ο Λουκάκου, σκόραρε ο Σραντς
Στο 3′ το Βέλγιο έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Ντοκού έκανε την ενέργεια από τα δεξιά, έδωσε στον Ντε Μπρόινε που πάσαρε δίπλα στον Λουκάκου. Αυτός έκανε το πλασέ με τον Ντουμπράβκα να διώχνει με το σώμα του και να κρατάει το 0-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Σλοβάκοι πήραν προβάδισμα στο σκορ όταν ο Ντοκού έκανε λάθος γύρισμα της μπάλας προς την περιοχή της ομάδας του ο Μπόζενικ έκανε το σουτ ο Κάστιλς απέκρουσε αλλά ο Σραντς από κανονική θέση πλάσαρε για το 0-1 των Σλοβάκων στην αναμέτρηση.Στο 21′ το Βέλγιο είχε μια καλή

στιγμή να ισοφαρίσει όταν ο Ντουμπράβκα έκανε λάθος διώξιμο, η μπάλα έφτασε στον Τροσάρ, ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής βλέποντας τον γκολκίπερ των Σλοβάκων εκτός εστίας αλλά αυτό έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η απάντηση της Σλοβακίας ήρθε στο 40′ με μια εκπληκτική φάση. Σε σέντρα από τα δεξιά ο Χαράσλιν έπιασε το βολέ στην κίνηση με τον Κάστιλς να διώχνει εντυπωσιακά με το ένα χερι τη μπάλα σε κόρνερ.

Το Βέλγιο προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να φτάσει στο γκολ αρχικά στο 55′ με τον Λουκάκου να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει το διαγώνιο σουτ αλλά ο Ντουμπράβκα έδιωξε σε κόρνερ.

Ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ το 1-1 του Λουκάκου
Στην εκτέλεση του κόρνερ το Βέλγιο βρήκε γκολ ισοφάρισης. Σε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ο Ονάνα πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Λουκάκου ο οποίος απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Το VAR έλεγξε τη φάση με τον έμπειρο επιθετικό να είναι σε θέση οφσάιντ και εν τέλει το γκολ ακυρώθηκε.

Εννιά λεπτά αργότερα το Βέλγιο βρέθηκε και πάλι κοντά στο 1-1 όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Μπακαγιόκο έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ με τον Χάνκο να σώζει με σωτήριο τάκλιν τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο 88′ το Βέλγιο που είχε όλη την ώρα τη μπάλα στην κατοχή του έφτασε και σε δεύτερο γκολ το οποίο και πάλι ακυρώθηκε. Ο Οπέντα έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά αλλά αυτή βρήκε στο χέρι του. Ο εξτρέμ του Βελγίου έκανε την προσπάθεια και τη σέντρα προς τον Λουκάκου που πλάσαρε για το 1-1.

Το VAR εξέτασε τη φάση και ο Τούρκος διαιτητής της αναμέτρησης πήγε να δει ο ίδιος αν υπήρχε παράβαση. Εν τέλει και αφου συμβουλεύτηκε και ένα “δυναμόμετρο” αποφάσισε να ακυρώσει το γκολ για χέρι.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 90+3′ όταν ο Ντε Μπρόινε έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Ντουμπράβκα να αποκρούει τη μπάλα.

ΒΕΛΓΙΟ: Κάστιλς, Καστάν, Φαές, Ντεμπάστ, Καράσκο (84′ Λουκεμπάκιο), Μανγκαλά (58′ Μπακαγιόκο), Ονανά, Τροσάρ (74′ Τίλεμανς), Κέβιν Ντε Μπρόινε, Ντοκού (84′ Οπέντα), Λουκακού.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάνκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα (90+4′ Όμπερτ), Σραντς (81′ Ντούριτς), Μπόζενικ (70′ Στρέλετς), Χαράσλιν (70′ Σούσλοβ)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.