Συνεδρίασε εκτάκτως το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου (22/06/24) στο Δημοτικό Κατάστημα Λουσικών το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Δυτικής Αχαΐας με θέμα: «Οργάνωση, Συντονισμός, Ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού, λόγω πιθανής εκδήλωσης πυρκαγιών – λήψη αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από πυρκαγιές».

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Ταπεινού, ο οποίος στην εισήγησή του τόνισε ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα όλο το 24ωρο, να υπάρχουν εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας, γεωργικά μηχανήματα σε ετοιμότητα και δεξαμενές γεμάτες πάντα με νερό, δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου. Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη διαθεσιμότητα όλων των μηχανημάτων του Δήμου που βρίσκονται σε ετοιμότητα παρέμβασης, ενώ έκανε έκκληση στους ιδιώτες να προβούν -εάν δεν το έχουμε κάνει ήδη- στην αποψίλωση των οικοπέδων τους.

«Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αποφεύγουμε οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα, που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Οι φωτιές εξαπλώνονται πάρα πολύ εύκολα λόγω καύσωνα . Πρέπει να βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και πάντα σε συνεργασία», ανέφερε κατά την παρέμβασή του ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ Νίκος Γυφτάκης. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙ.ΠΕ. Πατρών Κωνσταντίνος Μπαλντάς κάνοντας σαφές ότι πρέπει να μειώσουμε σε τοπικό επίπεδο την επικινδυνότητα και να παρέμβουμε άμεσα όταν απαιτηθεί. Από την πλευρά του ο Διοικητής του Αστυνομικού Tμήματος Κάτω Αχαΐας Χρήστος Ψύχος είπε ότι οι πρόεδροι κάθε κοινότητας οφείλουν να γνωρίζουν εάν υπάρχουν ηλικιωμένα άτομα ή κατάκοιτοι στη περιοχή τους ενώ επισήμανε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να προσεγγίζουν σε περίπτωση πυρκαγιάς στο συμβάν για να αποφεύγεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Τέλος, για την αυξημένη ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται το λιμενικό σώμα ούτως ώστε να παρέμβει και να βοηθήσει ακόμα και από θαλάσσης με πλωτά σκάφη μίλησε η Πλωτάρχης του Λιμενικού Σώματος Αναστασία Λελάκη.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι καθώς επίσης, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.