Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία: Συνάντηση με Χ. Μπονάνο και Γ. Ντάτσικα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, σε ανακοίνωση της αναφέρει:

Μετά από αίτημα που κατέθεσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, κα Γεωργία Ντάτσικα, σε πολύ καλό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους, τις δομές των ατόμων με αναπηρία καθώς και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας κατέθεσε ατζέντα θεμάτων και προτάσεις συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ενδεικτικά:

Ανανέωση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με σκοπό την υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.
Συμβολή της Περιφέρειας στην ανάδειξη των δισεπίλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ψυχική αναπηρία εξαιτίας των ελλείψεων σε δομές και την χρόνια επιβάρυνση των υπαρχουσών.
Εκπόνηση μελέτης με θέμα τη βελτίωση της προσβασιμότητας στον τουρισμό της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η μελέτη θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για να μετατραπεί τελικά η Π.Δ.Ε. στην πρώτη ευρωπαϊκή «Περιφέρεια Ισότητας», με αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν που θα την καταστήσει πόλο έλξης για τα άτομα με αναπηρία και τους συνοδούς τους.
Καταγραφή και αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων.
Πρόσβαση των κινητικά αναπήρων, παρα/τετραπληγικών στις παραλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας- Διοργάνωση 4ου Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας
Διανομή ενημερωτικού υλικού που θα αναδεικνύει ποικίλα θέματα όπως η δωρεά οργάνων, η εθελοντική αιμοδοσία, η πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του μελανώματος, η διακοπή του καπνίσματος,, του αλκοόλ και των ουσιών, η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία κ.α. σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Δυτικής Ελλάδας, μέσω των λογαριασμών των ΔΕΥΑ.
Αύξηση της χρηματοδότηση των φορέων- μελών της Ομοσπονδίας που λειτουργούν δομές ατόμων με αναπηρία (Κέντρα Διημέρευσης/Ημερήσιας Φροντίδας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης) από την επιχορήγηση του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, για να καλύψουν τις αυξημένες, βασικές λειτουργικές ανάγκες τους.
Χρηματοδότηση προγραμμάτων εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, μέσω ΕΣΠΑ ή άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου σε υπάλληλους υπηρεσιών που έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες, όπως στα κέντρα κοινότητας, τα ΚΕΠ, τις δομές υγείας κ.α., για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με κώφωση.
Διοργάνωση συνέδριου με θέμα την Αποϊδρυματοποίηση, την Ανεξάρτητη Διαβίωση των Ατόμων με Αναπηρία και τον ρόλο του Προσωπικού Βοηθού
Διερεύνηση για την προμήθεια ενός mini bus , ειδικά διαμορφωμένου για την εξυπηρέτηση αμαξιδίων, έως δέκα θέσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μετακίνησης ατόμων με αναπηρία στην Π.Δ.Ε.

Την Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Χαροκόπος, η Αν. Ταμίας Χριστίνα Μπίκου, η Οργανωτική Γραμματέας Ουλιάνα Ιβάντσικ και ο Πρόεδρος της Ε.Ε. Νικόλαος Χουλιάρας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.