Επιστολική ψήφος: Σε εξέλιξη η διαλογή τους στο Κέντρο Περιστερίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Περιστερίου η διαδικασία διαλογής των ψηφοδελτίων που εστάλησαν μέσω της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου.

Από το πρωί της Τετάρτης (05/06) καταφθάνουν στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου εκλογικοί φάκελοι μέσα σε ταχυδρομικούς σάκους που φέρνουν υπάλληλοι εταιρειών ταχυμεταφορών.

Τους σάκους παραλαμβάνουν δεκαπέντε υπάλληλοι, οι οποίοι αφού τους ανοίξουν και διαπιστώσουν τη γνησιότητα των φακέλων, τους μετρούν και τους επισημαίνουν με ταινία γνησιότητας.

Ο χώρος συλλογής επιστολικής ψήφου, εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου φυλάσσεται διακριτικά από άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα οι χώροι όπου βρίσκονται οι κάλπες παρακολουθούνται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης όλο το εικοσιτετράωρο.

Συνολικά, μεταφέρθηκαν σήμερα πάνω από 13.500 φάκελοι, οι οποίοι προστέθηκαν στους 155.000 φακέλους που είχαν παραληφθεί μέχρι χθες Τρίτη (04/06).

Την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών στις 06:00 το πρωί οι επιτροπές συλλογής παραδίδουν τις κάλπες στις επιτροπές διαλογής που συστάθηκαν για κάθε εκλογικό τμήμα και υπογράφεται μεταξύ τους πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής.

real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.