Καιρός: Εκεί οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 41 βαθμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι τουρίστες που απολαμβάνουν τις ομορφιές της Κρήτης αλλά και αυτοί της Ρόδου, βίωσαν από πρώτο χέρι τι εστί ελληνικός καύσωνας, καθώς σήμερα Τετάρτη ο υδράργυρος σκαρφάλωσε σε νέες θερμοκρασίες – ρεκόρ, από την είσοδο του Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα, ήταν στο Ηράκλειο Κρήτης, και ειδικότερα στην περιοχή Γόρτυνα, όπου ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 41.5 βαθμούς, δηλαδή είναι ο πρώτος επίσημος καύσωνας του καλοκαιριού.

Αυτό σίγουρα ήταν ρεκόρ μέγιστης θερμοκρασίας για το πρώτο δεκαήμερο του – τo προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 08/06/2019 στα Τρίκαλα και ήταν ίσο με 39.2 °C.

Η τιμή αυτή ξεπεράστηκε και στην Πλώρα Ηρακλείου με 41.3, στην Λίνδο της Ρόδου με 40,1, στο Πετροκεφάλι Μοιρών με 39,9, στη Σκάλα Μεσσηνίας με 39,6, για να ακολουθήσει η Βαγονιά Ηρακλείου με 39,4, οι Στάβιες Ηρακλείου με 39,4 κα η Σίβα Ηρακλείου με 39,3.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.