Πανεπιστήμιο Πατρών: Εντός του Ιουνίου η ανάδειξη του νέου πρύτανη – Ποια είναι τα 5 εξωτερικά μέλη που εξελέγησαν ΦΩΤΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των πέντε εξωτερικών μελών που συμπληρώνουν το συμβούλιο διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου μαζί με τα εσωτερικά μέλη θα εκλέξουν το νέο πρύτανη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας, με αλφαβητική σειρά εκλέχτηκαν ως εξωτερικά μέλη οι εξής:

– Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μάνατζερ-διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts.

– Δημήτρης Αλεξόπουλος, ομότιμος καθηγητής ιατρικής, πρώην διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

– Μάχη (Ανδρομάχη) Γεωργακοπούλου, οικονομολόγος σε διεθνείς τραπεζικούς και επενδυτικούς Οργανισμούς, έχοντας την ευθύνη των αγορών του Λονδίνου, Νέας Υόρκης, Τόκιου, Κίνας, Σιγκαπούρης και Χονγκ Κονγκ. Είναι η πρώτη Ελληνίδα που άνοιξε πολιτιστικούς και οικονομικούς διαύλους συνεργασίας με την Κίνα.

– Σωκράτης Κ. Κάτσικας πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρ. υπηρεσιακός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

– Παναγιώτης-Ευγένιος Λούκας, την τελευταία διετία έχει αναλάβει τα ηνία της «Γέφυρας ΑΕ» ως διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής.

Τα έξι εσωτερικά μέλη του πατρινού ΑΕΙ είναι: Χρήστος Μπούρας, Νίκος Καραμάνος, Χριστίνα Καλογεροπούλου, Βασίλειος Βουτσινάς, Βασίλειος Κόμης και Γεώργιος Σαλάχας θα εκλέξουν τον νέο πρύτανη.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, υποψήφιοι για τη θέση αυτοί μπορούν να είναι μόνο τα εσωτερικά μέλη.
Άμεσα αναμένεται να προκηρυχτεί η θέση του πρύτανη και να κατατεθούν υποψηφιότητες και ακολούθως οι 11 θα κληθούν να ψηφίσουν για να αναδείξουν τον νέο πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών εντός του Ιουνίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.