Φωτίστηκε το Δημ. Θέατρο για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ευκαιρία την Παγκόσμια Hμέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ ή MS), 30 Μαΐου εκάστου έτους, μέλη και φίλοι του σωματείου με την επωνυμία Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας–ΕΕΑΣΚΠ συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ έξω από το Δημοτικό Θέατρο ‘Απόλλων’ το οποίο ήταν φωταγωγημένο με τα χρώματα του σωματείου για να σηματοδοτήσουν το μήνυμα της ημέρας, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας για τα άτομα που ζουν με αυτή τη νόσο ιδιαίτερα στην πόλη των Πατρών αλλά και τη Δυτική Ελλάδα.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΜΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν) κ. Αντώνης Χαροκόπος και η γραμματέας του συλλόγου ρευματοπαθών Αχαΐας ‘ΕΛΕΑΝΑ’ κα. Ελευθερία Θεοδωροπούλου.

Το 2024 εορτάζεται για 16η φορά σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ και το θέμα για το 2024 είναι η ‘διάγνωση’ και μάλιστα η έγκαιρη. Το όνομα της καμπάνιας είναι ‘My MS Diagnosis’ (η ΠΣ διάγνωσή μου) και έχει την ετικέτα ‘navigating MS together’ (πλοήγηση στην ΠΣ μαζί).

fau_2860.jpg

Η καμπάνια υποστηρίζει την έγκαιρη και ακριβή διάγνωση για όλους όσοι ζουν με την ΠΣ. Υπογραμμίζει τα παγκόσμια εμπόδια στην διάγνωση της ΣΚΠ, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση μέσω της ανταλλαγής πραγματικών ιστοριών και δεδομένων. Ζητούμε καλύτερη εκπαίδευση για την πολλαπλή σκλήρυνση για επαγγελματίες υγείας, νέα έρευνα και κλινικές εξελίξεις στη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Μαζί χτίζουμε κοινότητες και συστήματα με ενημέρωση και φροντίδα που υποστηρίζουν άτομα που έχουν διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η ΣΚΠ δεν είναι μεταδοτική  ή κληρονομική ασθένεια ούτε θανατηφόρος μα ούτε και ψυχική διαταραχή. Οι άνθρωποι με σκλήρυνση κατά πλάκας θα πρέπει να ενδυναμώνονται για να αντιμετωπίζουν την νέα κατάσταση με ρεαλισμό και ευελιξία. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε μαζί στο σωματείο όπου ο ένας μπορεί να στηρίξει τον άλλον γιατί «κερδίζουμε ενωμένοι».

Η δράση ήταν υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ και υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Πατρέων τους οποίους και ευχαριστούμε

 Επιστημονική Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Ιουνίου, ώρα 6:30 μμ στο ξενοδοχείο ‘my way hotel & events’ (Όθωνος Αμαλίας 16) στην Πάτρα με ομιλητές  τους  Ειρήνη Τσιαμάκηνευρολόγο η οποία θα ενημερώσει για την ΠΣ στο παρελθόν, παρόν και μέλλον και  Κωνσταντίνο Γιαννίτσαουρολόγο, ο οποίος θα μιλήσει για τη διαχείριση του ουροποιητικού στην ΣΚΠ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.