Στο 53ο Νηπιαγωγείο η «Μπουγάδα της Ευτυχίας» για την ενίσχυση της Φλόγας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Η Μπουγάδα της Ευτυχίας”, μια πρωτότυπη δράση με μηνύματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης των παιδιών, έρχεται την προσεχή Δευτέρα 27 Μάϊου για πρώτη φορά στην Πάτρα.   

Η δράση που γενικός τίτλος της είναι «Απλώνω Ευτυχία- Δυναμώνω τη Φλόγα στην καρδιά» θα φιλοξενηθεί στις 5.30 μ.μ. στο 53ο Νηπιαγωγείο Πατρών στην οδό Αμερικής και στόχος της είναι η ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων με Νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ (https://www.floga.org.gr).

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην δράση, σε μια λευκή φανελίτσα, θ’ αποτυπώνουν τι σημαίνει για το καθένα από αυτά η έννοια της ευτυχίας.

Στη συνέχεια «η μπουγάδα της Ευτυχίας» θα απλωθεί σε σχοινιά μέσα στο σχολείο με στόχο, όπως ενημερώνει ο Συντονιστής της δράσης για όλη την Ελλάδα Μάριος Μάζαρης (School Marius), «να συνδράμουμε στο να ανάψει μέσα σε όσους και όσες δουν τις φανελίτσες το φως που θα τους βοηθήσει να διακρίνουν ότι η ευτυχία είναι στα απλά και καθημερινά της ζωής. Σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας, κοντά μας. Μέσα από τις φανέλες μας θα δώσουμε ιδέες για το πού μπορεί να βρει κανείς την Ευτυχία. Στόχος μας είναι να μαζευτούν πολλές: δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες που θα ανάψουν αυτή τη φλόγα».

Και προσθέτει ότι «το τελευταίο μέρος της δράσης, έχει να κάνει με το πώς εμείς που γνωρίζουμε τι είναι ευτυχία, μπορούμε να συμβάλουμε στο να νιώσουν ευτυχία άνθρωποι που περνούν δύσκολα. Τα παιδιά και οι ενήλικες θα μαζέψουν χρήματα κάνοντας μικρές πράξεις αγάπης γύρω τους. Όλες οι εισφορές τους θα συμβάλουν στην ενίσχυσή του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ».

Στόχος είναι η προσφορά μέσα από προφορά, ο εθελοντισμός μέσα από τον εθελοντισμό! Για να πετύχει η συνταγή χρειάζεται φαντασία, δημιουργικότητα, θέληση και πίστη ότι «μπορούμε να γίνουμε εμείς η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο». Να σημειωθεί επίσης ότι η βραβευμένη αυτή δράση έχει πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου (σε περισσότερα από 600) με στόχο η Φλόγα της Καρδιάς να δυναμώσει για τα καλά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.