Νέες τριβές στο ΠΑΣΟΚ μετά την «παρέμβαση» από Χάρη Δούκα: «Επιβάλλεται ανασύνταξη»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπορεί στη Χαριλάου Τρικούπη να μην επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα για προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν τα στελέχη που εκφράζουν τον προβληματισμό τους γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτό ήταν το νόημα και της συνέντευξης που παραχώρησε ο Χάρης Δούκας σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην «Καθημερινή» ο Δήμαρχος της Αθήνας πήρε θέση στις μετεκλογικές εξελίξεις, ζητώντας να δοθεί ο λόγος στην βάση του κόμματος.

Προς ώρα, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τον δικό του ρόλο εάν δρομολογηθεί η διαδικασία, λέγοντας ότι προέχει ο οδικός χάρτης των αλλαγών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο κ. Δούκας σημειώνει πως οι εκλογές κατέγραψαν ένα εκλογικό σώμα σε αναζήτηση και με προσδοκίες και ένα πολιτικό σύστημα σε αδυναμία να διαμορφώσει μία νέα σύγχρονη πολιτική πρόταση. Σε αυτό το περιβάλλον όπως σημειώνει, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη επιβάλλεται να ανασυνταχθεί.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχεται ότι δεν έπεισε τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να είναι λύση και πως εστάλη σαφές και ηχηρό μήνυμα, να μη χαθεί η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιστροφές, συντονιστικά και πλατφόρμες. «Από τις εκλογές του περσινού Ιουνίου έχασε 100.000 ψήφους. Δεν είναι απλά μια ήττα, ότι χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα «κάντε επιτέλους κάτι» έρχεται από παντού» σημειώνει με νόημα.

Επισημαίνει πως η προσπάθεια ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης δεν μπορεί να δρομολογηθεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αλλά χρειάζεται πρώτα να ανασυνταχθεί το ίδιο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο.

Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα συμμετέχει στην περίπτωση που δρομολογηθεί εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, απαντά λακωνικά πως προέχει να συμφωνηθεί και να χαραχτεί ο οδικός χάρτης των αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

Για την υιοθέτηση του μοντέλου των δημοτικών εκλογών και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ.Δούκας δεν την αποκλείει, καθώς βασίστηκε στο να αφουγκραστούν τα προβλήματα των πολιτών, πέρα από κόμματα και χρώματα.

Πάντως, τη Δευτέρα (17/6), ο Nίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει για πρώτη φορά μετά τις εκλογές στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, όπου θα κληθεί να δώσει απαντήσεις και για την εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχεται από στελέχη του κόμματος.

Μάλιστα, την Τετάρτη (19/6) στο Πολιτικό Συμβούλιο πρόκειται να γίνει συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά ανάλογα με την εξέλιξη.

Ήδη κάποια από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προτείνουν την «συμβιβαστική λύση» για εσωκομματικές διαδικασίες στα τέλη του 2024.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.