ΠΑΟΚ – Μπριζ 0-2: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των Βέλγων και αποχαιρέτησε το Conference League

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μπριζ ήταν καλύτερη και στην Τούμπα, μετά το ματς στο Βέλγιο, κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-0 με δύο γκολ από τον Τζούτγκλα στο πρώτο 45λεπτο και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα βρει απέναντι της τη Φιορεντίνα.

Οι Βέλγοι και στο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη έπαιξαν καλύτερα κόντρα στον “αγχωμένο” για το αποτέλεσμα δικέφαλο που δεν κατάφερε να βάλει δύσκολα στην Μπριζ η οποία μετά από 33 χρόνια προκρίθηκε στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι παρά τις απουσίες με τις οποίες παρατάχθηκαν στην Τούμπα είδαν τους παίκτες που πήραν τις θέσεις τους, όπως για παράδειγμα τον Τζουτγκλά, να είναι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης και να δίνουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Καθοριστικό σημείο του αγώνα και το 0-2 των Βέλγων στο 45+2′, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους όπου η Μπριζ κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρματα και ουσιαστικά έβαλε “τέλος” στις όποιες ελπίδες του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη το βράδυ δεν έπαιξε καλά, δεν μπόρεσε να απειλήσει, να βρει δημιουργίες, να πατήσει περιοχή με αποτέλεσμα να μην βγάλει σε κανένα σημείο του αγώνα αντίσταση στην Μπριζ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κάτω από το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου του Δικεφάλου και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με πέντε αλλαγές ο ΠΑΟΚ
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με πέντε αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Βέλγιο. Οι Ότο, Σβαμπ, Μουργκ, Ντεσπόντοφ και Μπράντον Τόμας χρησιμοποιήθηκαν αντί των Βιεϊρίνια, Οζντόεφ, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς και Σαμάτα.

Ο Κοτάρσκι βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ με τον Ότο να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μπάμπα στο αριστερό ενώ οι Κουλιεράκης – Κετζιόρα ήταν το δίδυμο στην άμυνα. Μπροστά τους έπαιξαν οι Σβαμπ – Μεϊτέ με τον Ντεσπόντοφ να ξεκινάει στο δεξί άκρο της επίθεσης τον Τάισον αριστερά και τον Μουργκ πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Με αλλαγές, λόγω και της απουσίας των τιμωρημένων ποδοσφαιριστών της, παρατάχθηκε και η Μπριζ στον αγωνιστικό χώρο η οποία κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει το ρυθμό της.

Στο 12′ η Μπριζ έφτασε κοντά στο γκολ όταν γύρισε ωραία τη μπάλα από τα αριστερά, έγινε η παράλληλη μπαλιά προς τον Βέτλεσεν, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Κοτάρσκι. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Τζούτγκλα στο 18′.

Δύο γκολ ο Τζουτγκλά για το 0-2 της Μπριζ
Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 33′. Έκλεψαν γρήγορα τη μπάλα, αναπτύχθηκαν από τα δεξιά, έγινε η παράλληλη μπαλιά προς τον Τζούτγκλα ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 0-1 της Μπριζ. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους σε κόρνερ από τα αριστερά ο Φανάκεν πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Βέτλεσεν να βάζει και αυτός το κεφάλι του και τον Κοτάρσκι εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε φάση διαρκείας η Μπριζ κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Σκόρας έφυγε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Κοτάρσκι να διώχνει εντυπωσιακά. Η άμυνα του ΠΑΟΚ όμως δεν απομάκρυνε τη μπάλα η οποία έφτασε στον Τζουτγκλά ο οποίος με νέο σουτ νίκησε τον Κοτάρσκι για το 0-2 της Μπριζ.

Το VAR έκανε έλεγχο της φάσης για να διαπιστωθεί αν υπήρχε οφσάιντ του Σκόρας αλλά εν τέλει το γκολ μέτρησε κανονικά για τους Βέλγους.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ (55′ Οζντόεφ), Μουργκ (46′ Ζίβκοβιτς), Τάισον, Ντεσπόντοφ (71′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον Τόμας (46′ Σαμάτα)

ΜΠΡΙΖ: Γιάκερς, Μπαλάντα, Ορντόνιεζ, Σάμπε, Σκόρας (87′ Ταλμπί), Μέιερ, Ονεντίκα, Φανάκεν, Βέτλεσεν (84′ Ζινγκερνάγκελ), Τζουτγκλά, Νούσα (76′ Οντόι).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.