Λαμία – ΠΑΟΚ 1-1: Γκέλα για τον Δικέφαλο, ο Σβαμπ τον έσωσε από την καταστροφή στο 90+10′

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Λαμία έστησε μπλόκο στον ΠΑΟΚ, αγγίζοντας το τρίποντο στο Αθανάσιος Διάκος. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 45+4′ με τον Σλίβκα και ο Σβαμπ έσωσε τον βαθμό στο 90+10′ (1-1), αλλά έχασε έδαφος για τη μάχη του τίτλου.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν το πλήγμα λίγο πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους. Ο Σιμόν ταλαιπώρησε τον Κωνσταντέλια και γέμισε από τα δεξιά. Ο Μάλτσι έστρωσε με το στήθος στον Σλίβκα και αυτός με ωραίο τελείωμα με τη μια έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διασπάσει την καλά οχυρωμένη και πολυπρόσωπη, αλλά είχε λίγες καλές φάσεις. Στο 90+10′ κατάφερε να σώσει έστω τον βαθμό με τον Σβαμπ. Ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Αυστριακός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Δικέφαλος παρέμεινε τρίτος με 68 βαθμούς και κινδυνεύει πλέον να πέσει τέταρτος, ενώ φυσικά εκκρεμεί το ντέρμπι στην έδρα του με τον Ολυμπιακό. Η Λαμία ανέβηκε στους 35, αλλά η έκτη θέση έχει κλειδώσει γι’ αυτήν.

Ο Σλίβκα χτύπησε λίγο πριν από την εκπνοή
Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς έχοντας διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, ενώ η Λαμία με τη σειρά της ήθελε να οχυρωθεί στα μετόπισθεν και να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων.

Ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο πρώτο λεπτό με την κεφαλιά του Οζντόεφ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ από τα δεξιά. Στο έβδομο λεπτό ο Μάρκος Αντόνιο δοκίμασε την τύχη του μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε εύκολα.

Η πρώτη απειλή των γηπεδούχων ήταν στο δέκατο λεπτό, όταν ο Κοντονίκος είδε τον Κοτάρσκι εκτός εστίας και επιχείρησε ένα σουτ από τη μεσαία γραμμή, αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν διαρκώς την μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Λαμίας, ωστόσο απειλούσαν κυρίως με στατικές φάσεις/εκτελέσεις του Ντεσπόντοφ.

Στο 29ο λεπτό ο Σάστρε έκανε μια σέντρα από τα δεξιά και ο Οζντόεφ με ωραία κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Δύο λεπτά μετά οι Μαρτίνεθ και Μάλτσι έκαναν ωραία το ένα – δύο και ο Ισπανός εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Η Λαμία είχε μια ακόμα ευκαιρία στο 39ο λεπτό με τον Σλίβκα, μετά από γέμισμα του Σιμόν, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 45+2′ με τη γυριστή κεφαλιά του Κετζιόρα, την οποία εξουδετέρωσε ο Κοσέλεφ. Η Λαμία βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις με τον Σλίβκα και πήρε κεφάλι στο σκορ. Μάλιστα είχε τελική και στο 45+6′ με τον Κοντονίκο με ωραίο μονοκόμματο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε και ισοφάρισε στο τέλος
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο ορεξάτος στο δεύτερο μέρος, θέλοντας να φέρει τούμπα το ματς κόντρα στους Φθιώτες, ενώ η Λαμία έχοντας το προβάδισμα στο σκορ, οχυρώθηκε για τα καλά στα μετόπισθεν.

Η πρώτη του ευκαιρία ήταν στο 55ο λεπτό, όταν ο Μάρκος Αντόνιο πήρε την μπάλα από πλάγια και από δύσκολη γωνία προσπάθησε να απειλήσει τον Κοσέλεφ, που απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπράντον Τόμας με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, μετά από γέμισμα του Ντεσπόντοφ.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα στην προσπάθειά τους να απειλήσουν τα καρέ του Κοσέλεφ, αλλά η Λαμία αμυνόταν αρκετά καλά. Στο 73ο λεπτό μετά από νέα εκτέλεση κόρνερ του Οζντόεφ, ο Μιχαηλίδης έπιασε μια ωραία κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ απειλούσε μέχρι και το φινάλε, η Λαμία έπαιζε και με το χρόνο. Το φανέλα έγινε ροντέο, καθώς ο Κατσικογιάννης απέβαλε τον Αμαράλ, επειδή κάτι του είπε. Ο πάγκος της Λαμίας διαμαρτυρήθηκε έξαλλα με αποτέλεσμα να αποβληθεί και ο Σλίβκα. Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Σβαμπ και πήρε τον βαθμό στο τέλος.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (46′ Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (76′ Αμαράλ), Νούνιες, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (76′ Λέικ), Κοντονίκος (69′ Τόσιτς), Σλίβκα (86′ λ. τρ.Τερεζίου), Μάλτσι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (70′ Γιόνι), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (57′ Μπάμπα), Σβαμπ, Οζντόεφ (75′ Μουργκ), Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (57′ Τάισον), Σαμάτα (57’Τόμας).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.