Δημοσκόπηση Opinion Poll – Ευρωεκλογές 2024: Άνοδος της ΝΔ, σταθερός ο ΣΥΡΙΖΑ, νέα πτώση για ΠΑΣΟΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο 33,2% στην εκτίμηση ψήφου κατέγραψε τη ΝΔ η Opinion Poll στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Στη μέτρηση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 15,1% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει και νέα μικρή πτώση και πηγαίνει από το 12,4% στο 12%. 

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος χαμένος του 2024 μέχρι στιγμής, καθώς εμφνίζεται να χάνει πλέον καθαρα τη δεύτερη θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά 2,6 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου σε σύγκριση με τα μέσα του Φεβρουαρίου, ενώ και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου παραμένει μεν σε διψήφια ποσοστά, όπως την καταγράφει η εταιρεία από τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά δείχνει να πιάνει «ταβάνι» στο 10,5%, από 10,7% το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Πτώση καταγράφει και το ΚΚΕ, όπως και η Νέα Αριστερά, αλλά και τα «λοιπά» κόμματα.

Οι πρώτοι στη μάχη του σταυρού

Η Opinion Poll είναι η πρώτη εταιρεία που δημοσιοποιεί στοιχεία για την μάχη του σταυρού στα δύο πρώτα κόμματα: Στη ΝΔ, πρώτος με μεγάλη διαφορά εμφανίζεται ο Γιώργος Αυτιάς και ακολουθούν από απόσταση ο Πύρρος Δήμας, ο Βαγγέλης Μεϊμάράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Φρέντυ Μπελέρης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Ελεονώρα Μελέτη και ο Δημήτρης Τσιόδρας. Την πρώτη δωδεκάδα συμπληρώνουν ο Στέλιος Κιμπουρόπουλος, η Βούλα Πατουλίδου, η Μαρία Σπυράκη και η Νόνη Δούνια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη με διαφορά καταγράφηκε η Σοφία Μπεκατώρου και ακολουθούν ο μπασκετμπολίστας  Νίκος Παππάς, ο Κώστας Αρβανίτης, η Έλενα Κουντουρά και ο Νίκος Φαραντούρης. Είναι ενδιαφέρον ότι στην πρώτη δεκάδα είναι μεταξύ άλλων ο ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος και ο ανιψιός του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης, όπως και ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος δείχνει να περνά τις Δώρα Τσαμπάζη και τη Δώρα Αυγέρη.

protothema.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.