Άγιοι Ανάργυροι: Προκαταρκτική για τους αστυνομικούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Προκαταρκτική έρευνα για τους τρεις αστυνομικούς, που βρίσκονταν στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων την ώρα της δολοφονίας βρίσκεται σε εξέλιξη από την εισαγγελία πρωτοδικών, ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για τους χειρισμούς των αστυνομικών πριν τη νέα γυναικοκτονία που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί ελέγχονται για παράβαση καθήκοντος, αλλά πιθανόν, όπως αναφέρθηκε, να διευρυνθεί η έρευνα και για βαρύτερα αδικήματα.

Η 28χρονη είχε αποβάλει όταν τη χτύπησε ο σύντροφός της
Την ίδια ώρα, πληροφορίες ότι 28χρονη Κυριακή είχε μείνει έγκυος στο παρελθόν και απέβαλε όταν τη χτύπησε ο σύντροφός της, έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, φαίνεται πως πριν περίπου δυο χρόνια η 28χρονη Κυριακή είχε μείνει έγκυος από τον 38χρονο φερόμενο ως δολοφόνο της και είχε αποβάλει επειδή φέρεται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, να είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο ενδεχομένως και με αυτό τον σκοπό. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

«Ο φρουρός απείχε 2-3 μέτρα» λέει αυτόπτης μάρτυρας
Όπως τονίζει ο άνδρας που είδε όλα όσα συνέβησαν, ο σκοπός απείχε ελάχιστα μέτρα από το σημείο του εγκλήματος.

«Παρκάρει τη μηχανή του, μίλαγε η κοπέλα με την Άμεση Δράση και πάει και την καρφώνει στην πλάτη. Η γυναίκα φώναζε “βοήθεια”», περιγράφει αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Εγώ δεν είδα κανέναν φρουρό να βγει εκείνη την ώρα που φώναζε η κοπέλα για βοήθεια», προσθέτει και εξηγεί πως ο σκοπός απείχε περίπου 2-3 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον μάρτυρα, «βγήκε όταν πήγε να τραυματιστεί ο φονιάς, λίγο μετά, να πετάξει το μαχαίρι».

«Είναι αδιανόητο (…). Έκανε έκκληση για βοήθεια, “παρακολουθεί ο πρώην σύντροφός μου να με σκοτώσει”. Μέχρι να προλάβει να τελειώνει τη συνομιλία με το κέντρο της αστυνομίας, την καρφώνει από πίσω με το μαχαίρι», καταλήγει.

Ο αστυνομικός «δεν είχε οπτική επαφή» λέει η δικηγόρος του – Το ποινικό του παρελθόν
Η δικηγόρος του αστυνομικού, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, αρχικά υπογράμμισε πως θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο ήταν σε θέση να προσφέρει βοήθεια και πρόσθεσε πως ο φρουρός δεν είχε οπτική επαφή.

«Το συμβάν έγινε σε σημείο που ο ίδιος δεν είχε οπτική επαφή. Αντιλήφθηκε την επίθεση τη στιγμή που ο δράστης αυτοτραυματίστηκε. Με το που αντιλήφθηκε, βγήκε αμέσως», υποστήριξε η Σταματία Μάρκου και, μάλιστα, ρώτησε γιατί δεν έσπευσε για βοήθεια ο φίλος του θύματος…

«Η κοπέλα συνοδευόταν. Γιατί το άλλο άτομο δεν πρόλαβε να πάει; Ο εντολέας μου είναι ένας πολύ έντιμος άνθρωπος, ακόμα και αν δεν ήταν αστυνομικός, θα είχε παρέμβει».

Ο αστυνομικός είχε φυλακιστεί για έναν χρόνο για υπόθεση πλαστογραφίας. Σημειώθηκε ότι έχει εις βάρος του καταδίκη για 8 χρόνια φυλάκισης και πως έχει ξεκινήσει διαδικασία της απόταξης. Επίσης, αναφέρθηκε ότι είναι υπόχρεος παρουσίας σε Α.Τ. μία φορά τον μήνα. «Ο ίδιος δεν αποδέχτηκε ποτέ την ενοχή για την ποινή που του έχει επιβληθεί. Είχε προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Αλλά είχε απορριφθεί», πρόσθεσε.

ethnos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.