Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα για την Έξοδο του Μεσολογγίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ένα πολιτιστικό διήμερο, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η ιερά Πόλις», τιμά φέτος την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου της Φρουράς του Μεσολογγίου και της μαρτυρικής Θυσίας των «Ελευθέρων Πολιορκημένων».

Το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1 Κολωνάκι ) θα μιλήσει ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Παντελής Μπουκάλας με θέμα: «Το Μεσολόγγι στα Απομνημονεύματα των Αγωνιστών και στην ποίηση».

Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο «Libro Coro» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ανθής Γουρουντή, θα ερμηνεύσει μελοποιημένη ποίηση του Διονυσίου Σολωμού, ενώ η υψίφωνος Vivian Douglas θα ερμηνεύσει «Το Μοιρολόι του Μεσολογγίου» .

Την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11:00, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην μητρόπολη Αθηνών και ο πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων Ελεύθερων Πολιορκημένων, Γιάννης Μακρής, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας.

Θα ακολουθήσει πομπή προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με επικεφαλής τη φιλαρμονική του Δήμου Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης» υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Τσιάντα, καθώς και τιμητικού αγήματος με παραδοσιακές φορεσιές, ενώ θα γίνει και κατάθεση στεφάνων.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.