Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου Γιορτή Βιβλίου στην Achaia Clauss

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Πολύεδρο, οργανώνει και φέτος στην Πάτρα για 28η χρονιά, το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, από 20 μέχρι 24 Απριλίου, συνδυάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου), με την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου).

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί πολλές εκδηλώσεις με συγγραφείς παιδικών βιβλίων, εικονογράφους, άλλους επαγγελματίες του βιβλίου και εκπαιδευτικούς, στο Πολύεδρο και στην Achaia Clauss.

Στον παραμυθένιο χώρο της Achaia Clauss θα γίνει η μεγάλη Γιορτή αυτή την Κυριακή 21 Απριλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι, με  εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και δημιουργικές δράσεις, με θέματα από τα βιβλία. Καλεσμένοι είναι οι συγγραφείς: Αλεξία Βόγδου, Δενδρινού Άννα, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου, Ιωάννα Αραμπατζή, Μαρία Λάγιου. Παράλληλα θα γίνονται εικαστικά εργαστήρια ζωγραφικής, χαρακτικής και τυπώματος. Ex libris θα κάνει η χαράκτρια και εικονογράφος Χριστίνα Δημητροπούλου.

Με την εκπαιδευτικό Γιώτα Λαμπρακάκη και την οικογένεια της Γαρδένιας, τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια ιστορία για «το κουλουράκι που δεν του άρεσε το σχήμα του»

Η έναρξη του Φεστιβάλ είναι το Σάββατο 11 το πρωί στο Πολύεδρο, με διάφορες δράσεις για την «προετοιμασία της Γιορτής» και τα παιδιά να ξεκινούν να δημιουργούν το «Βιβλίο των βιβλίων». 

Δευτέρα μέχρι Τετάρτη στον χώρο του Πολύεδρου θα υπάρχει έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου και θα γίνονται εκπαιδευτικές δράσεις με ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου (γραφίστας, τυπογράφος, συγγραφείς κτλ) για σχολικές ομάδες,

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2610 277342.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.