Μπέττυ Μαγγίρα: Ποιος σε σταματάει από το να ντύσεις τον γιο σου με ένα φόρεμα;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Μπέττυ Μαγγίρα σχολίασε τη διαδικτυακή εκπομπή που έκανε η Μαίρη Συνατσάκη, στην οποία έκανε λόγο για διαχωρισμό από τα καταστήματα παιχνιδιών και ρούχων, ανάλογα με το φύλο του παιδιού, αν είναι αγόρι ή κορίτσι.

Η παρουσιάστρια διαφώνησε σε μερικά από τα λεγόμενα της YouTuber και μέσα από το «I Love Σου Κου» τόνισε: «Ποιος σε σταματάει να ντύσεις τον γιο σου με ένα φόρεμα;».

Σε διάλογο που είχε με τους συνεργάτες της, η Μπέττυ Μαγγίρα εξήγησε ότι από τη δική της εμπειρία, ότι είναι στο χέρι του κάθε γονέα για το τι θα επιλέξει να αγοράσει στο παιδί του.

«Από πού να το πιάσουμε; Ποιος σε σταματάει να ντύσεις τον γιο σου με ένα φόρεμα; Πού ψωνίζετε; Παντού υπάρχουν όλα τα χρώματα και στα αγορίστικα και στα κοριτσίστικα. Και κοριτσίστικο έχω δει με δεινοσαυράκι και ανανά. Εγώ αλλού μεγάλωσα τα παιδιά μου; Να το σταματήσουμε αυτό και να ντύνονται με φόρμες ολόσωμες; Με μία στολή;» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια τόνισε πως έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μεγαλώνει πια η γυναίκα με το μην μιλάς και κάτσε να φας ένα χαστούκι από τον άντρα».

Ειδικότερα, το σχόλιό της ήταν το εξής:

«Δεν έχει αποδείξει η ιστορία ότι επώνυμοι άνθρωποι, που τα παιδιά τους ένιωθαν εγκλωβισμένα, τους άφησαν ελεύθερα να ντύνονται όπως θέλουν; Κι εσύ αν δεν θέλεις να το διαχωρίσεις και να μην του δώσεις αυτό του φύλου, ντύσ’ το με τουτού. Δεν νομίζω ότι το ροζ ή η τουτού θα κάνει το παιδί μου να μην μπορεί να πει stop. Αυτό εξαρτάται από εμένα σαν γονιό. Κι αυτό που είπε ότι πλένει τα πιάτα, εννοείται ότι μπορεί να χρειαστεί να τα πλύνει και εννοείται ότι θα βιδώσω και μία ντουλάπα. Στη δική μας γενιά είναι δεδομένη. Δεν μεγαλώνει πια η γυναίκα με το μην μιλάς και κάτσε να φας ένα χαστούκι από τον άντρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γονιός της δική μου γενιάς, που λέει στο παιδί του μεγαλώνοντας να βρεις έναν άντρα να παντρευτείς. Έχω δει και μητέρα που άφηνε το αγοράκι της να παίζει με κούκλες».

Τέλος, η Μπέττυ Μαγγίρα θέλησε να ξεκαθαρίσει, ότι:

«Άλλα παιδιά γιατί αλλάζουν τότε; Ενώ μπορεί να γεννήθηκε κορίτσι να το ντύνει η μαμά του κορίτσι και 8 χρονών να λέει εγώ θέλω να ντύνομαι σαν αγόρι; Πιστεύεις ότι το καθορίζω εγώ αν το ντύνω με ροζ και τουτού, αν θέλει να αλλάξει και να νιώθει μέσα αγόρι; Αλλιώς θα τα κάνουμε όλα ουδέτερα και τα ρούχα θα είναι ουδέτερα. Εγώ βλέπω, πια, ότι όλα τα παιδικά δωμάτια είναι ουδέτερα. Δεν έχουν γαλάζιο και ροζ».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.