Διάγγελμα Πούτιν για το μακελειό στη Μόσχα: Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τις πρώτες του δηλώσεις για το μακελειό στη Μόσχα έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως η «Ρωσία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση».

Ο Πούτιν έκανε λόγο για μια «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους και κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 24η Μαρτίου.

Επιπλέον, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία. Ο Πούτιν επισήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία έχουν ενισχυθεί. Υποσχέθηκε πως οι υπεύθυνοι της επίθεσης θα τιμωρηθούν. Επιπλέον, υποσχέθηκε τιμωρία για όποιον έδωσε εντολή για την επίθεση. Όπως σημείωσε, όλοι οι δράστες βρέθηκαν και συνελήφθησαν. «Οι εχθροί μας δεν θα μας διχάσουν», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

Σύμφωνα με το Tass, ο Πούτιν στο διάγγελμά του είπε μεταξύ άλλων: «Οι οργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης ετοίμαζαν μια επιδεικτική εκτέλεση και μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσοι προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση. Μόνο ανταπόδοση και λήθη περιμένουν τους τρομοκράτες. δεν έχουν μέλλον. Το κοινό καθήκον των Ρώσων τώρα είναι να είναι ενωμένοι, και έτσι θα είναι. Κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα των Ρώσων πολιτών».

«Η Ρωσία πάντα γινόταν ακόμα πιο δυνατή στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, και έτσι θα είναι και τώρα. Κανείς δεν θα μπορέσει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας ή πανικού στη Ρωσία. Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται για τον εντοπισμό συνεργών των τρομοκρατών, τόνισε ο Πούτιν, σημειώνοντας ότι οι αρχές θα κάνουν την έρευνα που χρειάζεται για να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.