H νεολαία που δεν “σέρνεται” πίσω από κανέναν αρχηγό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η βουλεύτρια Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, εμφανώς ικαομποιημένη που ένα σημαντικό κομμάτι της νεολαίας, προερχόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι στο πλευρό της Νέας Αριστεράς, έγραψε στο fb:

Στην Α’ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς πολλά ήταν τα σημαντικά και ελπιδοφόρα μηνύματα: η μεγάλη, απρόσμενη ίσως, συμμετοχή, το κλίμα συντροφικότητας, οι πολλές, εξαιρετικές ομιλίες.
Το πιο σημαντικό όμως και ελπιδοφόρο κατά τη γνώμη μου, ήταν η συμμετοχή της νεολαίας. Παρούσα και τις τρεις μέρες, με δυναμισμό και συνθήματα, με ομιλίες γεμάτες λογική, μαχητικότητα και ενθουσιασμό.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως ήταν ότι Σάββατο βράδυ 10 η ώρα ήταν ακόμα εκεί, και Κυριακή από τις 10 το πρωί πάλι εκεί.
Η νεολαία είχε πιάσει την αριστερή πτέρυγα της αίθουσας. Συγκροτημένη και σε εγρήγορση, διέκοπτε με συνθήματα τις ομιλίες για να μεταφέρει τη φωνή της δικής της γενιάς: των χαμένων συμφοιτητών της στα Τέμπη, των νέων ανθρώπων που πληγώνονται από την ανεργία, την ακρίβεια, το ψαλίδισμα ονείρων -χωρίς στέγη, χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Επαναλάμβανε το βροντερό όχι στο νομοσχέδιο-καταστροφή του δημόσιου Πανεπιστημίου. Όχι στην καταστροφή του μέλλοντος των νέων ανθρώπων.
Η Νέα Αριστερά είναι κατεξοχήν αυτή η νεολαία. Που δεν γράφεται σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να βρει κομματική θέση και να κάνει πολιτική καριέρα, δεν παραγοντίζει με τους μεγάλους, δεν “σέρνεται” πίσω από κανέναν αρχηγό. Συνδιαμορφώνει τη Νέα Αριστερά, κάθεται στα αριστερά της και ορθώνει το δικό της ανάστημα, αυτό που διεκδικεί να είναι πάντα το ανάστημα όλων μας.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.