Europa Conference League: Νίκη σαν πρόκριση για τη Φενέρμπαχτσε, σπουδαία ανατροπή για τη Φιορεντίνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Φενέρμπαχτσε πήρε προβάδισμα πρόκρισης από τη φάση των 16 του Europa Conference League χάρη στη νίκη με 2-0 στο Βέλγιο κόντρα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ.

Ο αγώνας ήταν αρκετά ισορροπημένος μέχρι το 20ό λεπτό, όταν ο Μισί Μπατσουαγί άνοιξε το σκορ και διαμόρφωσε τις μετέπειτα συνθήκες. Οι Βέλγοι προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως μέσω κόρνερ, όμως οι Τούρκοι κατόρθωναν να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο. Στο 84ο λεπτό, ο Τζέιντεν Οστερβόλντε βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση και διαμόρφωσε το 2-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ντούσαν Τάντιτς με πέναλτι έστειλε τη Φενέρμπαχτσε στην επόμενη φάση από το πρώτο παιχνίδι.

Η Φιορεντίνα πήρε σπουδαία νίκη στη Βουδαπέστη με 4-3 κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα σε ένα χορταστικό παιχνίδι γεμάτο γκολ και ανατροπές. Οι “βιόλα” προηγήθηκαν με τον Εμπαλά Ενζολά μόλις στο 2ο λεπτό, όμως οι Ισραηλινοί έφεραν τα πάνω κάτω πριν από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα χάρη στα τέρματα των Αμπντουλέιγ Σεκ και Γκάντι Κίντα.

Οι Ιταλοί κράτησαν το πόδι στο γκάζι ψάχνοντας δεύτερο γκολ στην Ουγγαρία και τελικά το βρήκαν στο 2ο μέρος με τον Λούκας Μπελτράν στο 58′. Η απάντηση των τύποις γηπεδούχων ήταν ξανά άμεση με τον Ανάν Καλαλί, όμως στο 73′ ο Ρολάντο Μαντράγκορα ισοφάρισε ξανά για τη Φιορεντίνα. Η αποβολή του Σόου με δεύτερη κίτρινη κάρτα σε 11 λεπτά έκανε δύσκολο το έργο των Ισραηλινών, που στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων είδαν τον Αντονίν Μπάρακ να γράφει το 4-3.

Η Σερβέτ ήταν ανώτερη όμως δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Πλζεν στην Ελβετία και το 0-0 αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει του δεύτερου αγώνα στην Τσεχία. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες, αλλά ήταν αρκετά άστοχοι κι έτσι έμειναν στο μηδέν απέναντι σε έναν αντίπαλο με μόλις τρεις τελικές και μία εξ αυτών με κατεύθυνση στην εστία.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4 (13′ Ελ Κααμπί / 4′, 30′ Ζάχαβι, 9′ Σαχάρ, 74′ Πέρετς)
  • Άγιαξ – Άστον Βίλα 0-0
  • Μόλντε – Μπριζ 2-1 (43′ Στέβενικ, 90+2′ Γκούλμπραντσεν / 85′ πέν. Ντε Κάιπερ)
  • Στουρμ – Λιλ 0-2 (28′, 51′ Ντέιβιντ)
  • Ντίναμο Ζάγκρεμπ – ΠΑΟΚ 2-0 (37′, 71′ Πέτκοβιτς)
  • Σερβέτ – Πλζεν 0-0
  • Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Φενέρμπαχτσε 0-3 (20′ Μπατσουαγί, 84′ Οστερβόλντε, 90+4′ πέν. Τάντιτς)
  • Μακάμπι Χάιφα – Φιορεντίνα 3-4 (12′ Σεκ, 29′ Κίντα, 67′ Καλαϊλί / 2′ Ενζολά, 58′ Μπελτράν, 73′ Μαντράγκορα, 90+5′ Μπάρακ)
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.