Πάτρα: Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. για το τριήμερο -Περιμένουν έως και 300.000 κόσμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πάτρα αναμένεται να υποδεχθεί σταδιακά από σήμερα και με αποκορύφωμα αύριο δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες (περισσότερους από πέρυσι) για να διασκεδάσουν το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού.

Φέτος, όλα τα στοιχεία συνηγορούν σε αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα βρεθούν στην αχαϊκή πρωτεύουσα για να ξεχυθούν στους δρόμους του κεφιού.

Η αύξηση αφορά αφενός μεν τους καρναβαλιστές που θα συμμετάσχουν στις παρελάσεις και ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει στους 80.000, αφετέρου δε τους επισκέπτες που – σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- θα φθάσουν τις 300.000!

Η Πάτρα των 200.000 κατοίκων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για ένα τριήμερο θα υπερ διπλασιαστεί φθάνοντας συνολικά το μισό εκατομμύριο πολιτών (!), γεγονός το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό την Αστυνομία και όλα τα σώματα ασφαλείας, καθώς η ασφάλεια όλων παραμένει η πιο σημαντική παράμετρος.

Για τον λόγο αυτό, χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έδωσε σαφείς κατευθύνσεις παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ∆ημητρίου Μάλλιου σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε με όλους τους Γενικούς Περιφερειακούς Αστυνομικούς ∆ιευθυντές και τους ∆ιευθυντές Αστυνομικών ∆ιευθύνσεων της χώρας ενόψει των μέτρων που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και την Καθαρή ∆ευτέρα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε από τους Γενικούς Περιφερειακούς Αστυνομικούς ∆ιευθυντές της χώρας για τα επιχειρησιακά σχέδια που έχουν καταρτίσει με βάση τις ανάγκες του τριημέρου.

Για την Πάτρα, πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό ∆/ντή ∆υτ. Ελλάδας, υποστράτηγο Ανδρέα Τσαπικούνη για τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί και καταδεικνύουν αύξηση της επισκεψιμότητας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και για την ετοιμότητα της Γενικής και ιδιαίτερα της Αστυνομικής ∆/νσης Αχαΐας για την αστυνομική κάλυψη των καρναβαλικών εκδηλώσεων κα-θώς και την 24ωρη φύλαξη της πόλης για την διασκέδαση με ασφάλεια.

Φέτος, μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αστυνομικός ∆/ντής Αχαΐας, ταξίαρχος Θεόδωρος Τσάτσαρης, κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα βρίσκονται ανά δύο τετράγωνα ομάδες 6-7 αστυνομικών για να επιτηρούν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και εάν χρειαστεί να επέμβουν, εφόσον ο ∆ήμος θα έχει 58 υπαλλήλους σεκιούριτι κατά  μήκος της διαδρομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση μέτρων ασφάλειας και τάξης όλων των πολιτών και ιδίως της προστασίας των ανηλίκων από την κατανάλωση αλκοόλ κάνοντας εντατικούς ελέγχους προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς επίσης στα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης στο εθνικό οδικό δίκτυο ώστε η έξοδος των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς ∆ευτέρας να είναι ομαλή και αναίμακτη.

Ζητούμενο της ΕΛ.ΑΣ. είναι η διασκέδαση με ασφάλεια και χωρίς έκνομες ενέργειες που θα αμαυρώσουν τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Γνώμη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.