Τεράστια «Παρέλαση από Κούνια» στην έναρξη της Καρναβαλούπολης στα Υψηλά Αλώνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την άνοιξη να συνεπαίρνει τις καρδιές μικρών και μεγάλων εξελίχτηκε η Καρναβαλούπολη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων το πρωί του Σαββάτου 9 Μαρτίου επιφυλάσσοντας πολύχρωμη «Παρέλαση από Κούνια», «εναερίτες» με «καρναβαλικές» φυσαλίδες και έναν ζωολογικό κήπο από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας και έδωσε ραντεβού στην Τριών Ναυάρχων γεμίζοντας με χρώματα, στολές και παιδικά χαμόγελα την πλατεία. «Παρέλαση από κούνια» ήταν ο τίτλος της μετακινούμενης στον δρόμο εναρκτήριας δράσης όπου παιδιά προσχολικής ηλικίας με τη συνοδεία των γονιών τους σχημάτισαν μια τεράστια καρναβαλική αλυσίδα που συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής και του Μουσικού Άρματος κατευθύνθηκε από το πάνω μέρος της Τριών Ναυάρχων στα Υψηλά Αλώνια μέσω της οδού Παπαφλέσσα. Οι μικροί αφού παρέλασαν περιμετρικά των Υψηλών Αλωνίων μπήκαν στην πλατεία για τις δράσεις της Καρναβαλούπολης. Η «Παρέλαση από Κούνια», που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της ΣΥΚΙΠΑ και στην οποία συμμετείχαν 14 παιδικοί σταθμοί, έδωσε το πιο χαρούμενο και ελπιδοφόρο μήνυμα με τους μικρούς να παίρνουν άριστα βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον του Καρναβαλιού μας και τις παρελάσεις του.

Στα Υψηλά Αλώνια τους καρναβαλικούς μπόμπιρες περίμενε η μετακινούμενη παράσταση «εναερίτες» από τη La Petite Marguerite. Οι Βάσια Τσώτσου και Καριοφύλλης Γκροζούδης τους επιφύλαξαν  αμέτρητες φυσαλίδες και άπειρες στιγμές χαράς και ανεμελιάς.

Παράλληλα στο κέντρο της πλατείας ο Γιώργης Χριστοδούλου (τραγούδι) συνοδευόμενος από τους Al Ruci (φλάουτο, κιθάρα) και Αλ. Αβδελιώδη (πιάνο) παρουσίασε τη μουσική παράσταση «Ζωολογικός … Ήχος» με παιδικά τραγούδια για ζώα, βασισμένα στον βιβλιοδέτη «Το καμπαρέ των ζώων». Μια παράσταση που λειτούργησε σαν μαγνήτης για μικρούς και μεγάλους παρασύροντάς τους σ΄ ένα ταξίδι φτιαγμένο από ήχους. Τα όμορφα, χαρούμενα τραγούδια που έχει συνθέσει ο Γιώργος Χριστοδούλου μπολιασμένα με ιστορίες για ζώα, έφεραν στη φαντασία τους ήχους των ζώων δημιουργώντας έναν ζωολογικό κήπο από υπέροχες μελωδίες.

Την Καρναβαλούπολη επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ.

Παρουσιαστής της Καρναβαλούπολης ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Ήταν η ιδανική κορύφωση των Καρναβαλουπόλεων που φέτος πραγματοποιήθηκαν με ξεχωριστή επιτυχία στην περιφέρεια και στα Παλαιά Σφαγεία δημιουργώντας οάσεις χαράς και αισιοδοξίας σε όλους.

Ωστόσο μια ακόμα Καρναβαλούπολη περιμένει τους μικρούς φίλους την Τετάρτη 13 Μαρτίου στα Παλαιά Σφαγεία από τις 18:00 έως τις 21:00 με την παράσταση θεάτρου σκιών “Ο μπαλωμένος βασιλιάς καρνάβαλος” από τον Κωνσταντίνο Λαλιώτη, εργαστήριο μάσκας, και τα εργαστήρια της Δομής Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων «Φτιάξε το Δικό σου Άρμα» και «Η Τέχνη της Αφίσας» για τα οποία οι θέσεις παρακολούθησης είναι κλεισμένες.

                     

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.