Επίδομα παιδιού: Σήμερα το απόγευμα η πίστωση της πρώτης δόσης για το 2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πιστώσει ο ΟΠΕΚΑ την πρώτη μηνιαία δόση του επιδόματος παιδιου για το 2024 από τις 6 δόσεις στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Αυτό αφορά όσους είχαν υποβάλλει μέχρι τις 11 Μαρτίου τη σχετική αίτηση είτε στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (https://www.idika.gr/ ) είτε μέσω του  https://opeka.gr/με τους προσωπικούς κωδικούς και των οποίων έχει εγκριθεί.

Υπενθυμίζεται πως στην αίτηση Α21 έπρεπε να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία: τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,  η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης επισημαίνεται πως αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Ωστόσο η επίσημη καταβολή της δόσης του επιδόματος θα γίνει αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου  στους δικαιούχους .

To ποσό και οι δικαιούχοι
Μάλιστα  δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

Έλληνες πολίτες,
ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς,
πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ,
πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και ελβετοί πολίτες,
αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων,
ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών,
δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος,
πολίτες άλλων κρατών.
Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθούν οι επόμενες δόσεις
Το επόμενο διάστημα θα πληρωθούν και οι υπόλοιπες 5 μηνιαίες δόσεις του επιδόματος για το 2024.

Αναλυτικά:
Στις 31 Μαΐου η 2024 αναμένεται να πληρωθεί η δεύτερη δόση
Στις 31 Ιουλίου αναμένεται να δοθεί η τρίτη δόση.
Στις 30 Σεπτεμβρίου εκτιμάται πως θα καταβληθεί η τέταρτη δόση.
Στις 29 Νοεμβρίου υπολογίζεται πως θα πιστωθεί η πέμπτη δόση.
Πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα μεταξύ 20 Δεκεμβρίου και 23 του ίδιου μήνα αναμένεται να εξοφληθεί η έκτη δόση και η τελευταία για το τρέχον έτος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.