Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1 σετ: Πράσινο το ντέρμπι και το πλεονέκτημα έδρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο θριαμβευτής στο μεγάλο ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, καθώς επικράτησε με 3-1 σετ και μαζί πήρε την πρωτιά της κανονικής διάρκειας της Volley League, που μεταφράζεται σε πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Οι πράσινοι είχαν ως κορυφαίο τον Ερνάντεζ ενώ έφτασαν σε μια μεγάλη ανατροπή στο τέταρτο σετ καθώς η ομάδα του Ανδρεόπουλο βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμη και με 19-13 αλλά κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να φτάσει στην κατάκτηση του με 25-23 και να πανηγυρίσει έτσι μια μεγάλη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ, το οποίο κατέκτησε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Οι πράσινοι είχαν σταθερά το προβάδισμα από το ξεκίνημα, όπου έτρεξαν σερί 5-0 και έφτασαν στο 1-0 με 25-19. Παρότι οι πράσινοι ξεκίνησαν καλά με τρεις συνεχόμενους πόντους, ακολούθησε η αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν για πρώτη φορά προβάδισμα στο δεύτερο σετ με σαφώς βελτιωμένη εικόνα. Ο Ολυμπιακός πήρε το δεύτερο σετ με 25-23 και ισοφάρισε σε 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο με το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο, πόντο. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τις λεπτομέρειες με το μέρος του, κάνοντας το 2-1 με 26-24. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο τέταρτο σετ, έχοντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του και έφτασε να προηγείται με 19-13.

Το τριφύλλι ωστόσο με μια αντεπίθεση διαρκείας και με διαδοχικούς πόντους επέστρεψε στην διεκδίκηση του σετ αρχικά και εν συνεχεία με μία εκπληκτική ανατροπή έφτασε στην κατάκτηση του τέταρτου σετ επικρατώντας με 25-23 και έκανε το 3-1, πήρε τη νίκη στο παχνίδι αλλά και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια.

ΤΑ ΣΕΤ: 25-19, 23-25, 26-24, 25-23

Πρόγραμμα/αποτελέσματα 17ης αγωνιστικής
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-1
ΠΑΟΚ – Καλαμάτα 3-0
25/2, 18:00, Πήγασος – Κηφισιά
26/2, 17:00, Μίλωνας – Φοίνικας
Ρεπό: Άθλος Οεστιάδας
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής (2/3)
Κηφισιά – Άθλος Ορεστιάδας
Καλαμάτα – Πήγασος
Φοίνικας – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός – Μίλωνας
Ρεπό: Παναθηναϊκός

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.